A modern építészet megjelenése előtt már ismert volt az emberek számára a pince építésének fogalma és szerepe. Korábban az ételek eltarthatóságának növelése volt a pincék egyik elsődleges szempontja, ugyanis a földszint alatt néhány fokkal hűvösebb a levegő. Természetesen a pinceszinten a levegő megreked, tehát gondoskodni kell a megfelelő szellőztetésről, különben megjelenhetnek különböző penészgombák. A mai világban viszont már olyan magasságokba ért el az építészet, hogy óriási méretű pincéket képes eltüntetni a föld alatt gond nélkül. Egy ilyen nagyméretű pincének azonban már nem feltétlenül olyan jók a hőmérsékleti körülményei a ráépült épület fizikája következtében. A pince állandó hőmérséklet- és páratartalom-szabályzása elengedhetetlen a penészgombák megjelenésének elkerülése érdekében.

pince-hutes

 

A HydroPort evaporatív hűtőberendezés néhány előnye egy pincében:
  • Nem igényel szakértelmet és állandó felügyeletet az üzemeltetés
  • Egyszerű és gyors telepítésű rendszer
  • Nincs károsanyag-kibocsátása
  • A gépek aljára szerelt kerekek megkönnyítik a berendezés mozgatását
  • Nincs tervezési- és engedélyeztetési kiadás

A cégünk által forgalmazott rendszer a vízalapú hűtés elvein alapszik. A HydroPort gépek alján fekvő víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a felül található csepegtető tálcára. Itt a víz egyenlően eloszlik a speciális méhsejt alapú cellulóz béléstesten. A kialakítás formájának köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen találkozik a vízzel és párologtatja azt. Egy ventilátor segítségével a berendezés átszívja a pince elhasznált meleg levegőjét egy szűrőbetéten, majd tovább tolja azt a nedves béléstest felé. Az természetes úton megköti a port és pollent, ezzel az allergiás tüneteket csökkentve. A papír béléstestből kilépő levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit a gép elszívott.
A berendezés telepítéséhez villany- és (akár csap)vízkiállásra van szükség. A gép kialakítása lehetővé teszi egy vizes tömlőn keresztül a tartály feltöltését. A beérkező víz egy úszós szelepen keresztül folyik be a víztartályba, ami elzár, ha elérte a beállított vízmagasságot. Ha nincs lehetőség a víz kiépítésére a pincében, a berendezés oldalán található ajtón át beöntve is tölthető a gép. A ventiláció irányának és intenzitásának beállítása szintén egyszerű, így könnyen igényeire szabhatja a pince légkörét.
Kérje energetikai mérnökeink segítségét, és ingyenes helyszíni felmérésüket követően ismerje meg az evaporatív hűtésben rejlő lehetőségeket a pincehűtés világában. Keressen minket még ma!