A HydroPort® mobil léghűtő – és párásító gépek gyári vezérlései – opcionális vezérlési lehetőségei

A HydroPort® ipari mobil léghűtő berendezések gyári vezérlő elektronikája a kedvező ár/érték arány megtartása miatt eredetileg az alapvető funkciók kiszolgálására alkalmas. Ilyen funkciók például a nedvesítés ki-bekapcsolása, a ventilátor fokozatszámának állítása, a swingelés, mely során a berendezés oszcillálva fújja a levegőt a hűteni kívánt területre, valamint az időzíthető kikapcsolás. A gyári elektronika opcionálisan kiegészíthető plusz vezérlésbeli funkciókkal, mint pl.: hőmérséklet szabályozás, páratartalom szabályozás, hőmérséklet és páratartalom szabályozás, automatikus gravitációs vízürítés és automatikus nyomott vízürítés. A vezérlés fenti kiegészítői megkönnyíthetik a berendezések üzemeltetését, képesek automatizálni a hőmérséklet és páratartalom szabályozást, a berendezések időre történő elindulását és kikapcsolását, végül, de nem utolsó sorban pedig a párologtatáshoz szükséges folyamatos friss-tiszta vízminőséget biztosítanak a gép tartályában, valamint megakadályozzák a pangó víz kialakulásának lehetőségét.

1) Hőmérsékletszabályozó elektronika

Amennyiben ügyfelünk hűtésre használná a HydroPort® mobil léghűtő gépet, és a gép ki-be kapcsolását automatizálni szeretné, úgy a gép vezérlésének egyik lehetséges módja a hőmérsékletre történő szabályozás. Ennél az opcionális kiegészítő lehetőségnél a HydroPort® gép egy beépített digitális kijelzős hőmérsékletszabályozó segítségével méri a helyiségben lévő hőmérsékletet, így a belső hőmérséklet alapján kapcsolja ki-be a berendezést. Ezzel az opcionális lehetőséggel megvalósítható a gép automatikus szabályozása a belső hőmérséklet alapján. Az elektronika segítségével állítható a ki- és a bekapcsolási hőmérséklet, valamint a hiszterézis a digitális kijelzőn. Kifejezetten hasznos opció, amikor a gépet nem egy munkaállomás hűtésére használja ügyfelünk, hanem egy komplett csarnokot hűt le a gép(ek) segítségével.

homerseklet-szabalyozo

2) Páratartalom szabályozó elektronika

A páratartalom szabályozó szintén egy opcionálisan külön rendelhető szabályozó elektronika a HydroPort® mobil párásító gépjeinkhez. A páratartalom szabályozó egy digitális kijelzős egység, amely a gépbe van építve. A páratartalmat a gép szívónyílásánál méri a szonda, így ez alapján szabályozza a levegő nedvesítését. A digitális páratartalom kijelző nem csak visszajelzésre szolgál, hanem állítható rajta az a belső relatív páratartalom érték, amire szabályozni szeretné ügyfelünk a belső relatív páratartalmat. Elengedhetetlenül hasznos opcionális kiegészítő, ha ügyfelünk kisebb vagy nagyobb térben előre beállított értékre szeretné szabályozni a belső relatív páratartalmat. A kiegészítő meglehetősen pontos szabályozást tesz lehetővé.

paratartalom-szabalyozo

3) Időzítő elektronika

Az időzítő elektronika részben a HydroPort® gépek gyári vezérlőjében is megtalálható, így a gép kikapcsolása időzíthető, mi szerint 2 – 4 – vagy 8 óra múlva kapcsoljon ki a berendezés. A gyári vezérlés nem teszi lehetővé az előre meghatározott időpontban történő bekapcsolást és kikapcsolást, így az opcionálisan rendelhető időzítő elektronika lehetővé teszi, hogy a gép egy előre beállított időpontban kapcsoljon be, valamint kapcsoljon ki. Így ipari területeken könnyedén programozható a gép ki-, bekapcsolása a munkarendnek megfelelően, így a munkaidő megkezdése előtt 10 perccel a gép automatikusan hűteni, vagy párásítani kezdi a területet, majd az előre beállított időpontban, azaz a munkaidő végén a gép automatikusan kikapcsol, így feleslegesen nem fogyaszt plusz vizet és
áramot.

idozito-elektronika

4) Automatikus iszapoló elektronikák
Iszapoló elektronika vezetőképesség méréssel

A HydroPort® gépek vezérlő elektronikája opcionálisan kiegészíthető egy plusz modullal, amely képes monitoringozni a gépben lévő vízminőséget, és amennyiben a víz a használat során elkoszolódik, úgy egy motoros gömbcsap kinyit, leüríti a szennyezett vizet a gépből, majd újratölti a gépet tiszta-friss vízzel. Így csak az a víz kerül csatorna elvezetésre, amely valóban fontos a gépben lévő víz átmozgatása-átfrissítése miatt. Az elektronika 1 db vezetőképesség mérő szondával ellátott kapcsoló elektronikából és 1 db motoros gömb csapból áll. Az elektronika kiegészíthető 1 db töltő mágnesszeleppel is, amely zárva tart, amikor a berendezés nincs használatban, így vizet takaríthatunk meg azokban az időszakokban, amikor a HydroPort® gépek nem üzemelnek.

Időzíthető ürítő szelep

A HydroPort® gépek vezérlő elektronikája opcionálisan kiegészíthető egy plusz funkcióval, amely képes előre beállított időnként kinyitni egy motoros gömbcsapot és nyitva tartani a megadott ideig. Így előre beállított időnként leüríthető a gépben lévő elhasználódott víz, mely során a gép újratölti magát friss vízzel és kimossa a tartályban lévő szennyeződéseket. Az elektronika kiegészíthető 1 db töltő mágnesszeleppel is, amely zárva tart, amikor a berendezés nincs használatban, így vizet takaríthatunk meg azokban az időszakokban, amikor a HydroPort® gépek nem üzemelnek.

idozitheto-uritoszelep

Időzíthető csurgalékvíz átemelő szivattyú

A HydroPort® gépek ürítő csatlakozása a berendezés víztartálya alján helyezkedik el. Abban az esetben, ha a helyszíni körülmények nem teszik lehetővé a gravitációs vízürítést, azaz, ha a gép ürítőcsatlakozása alacsonyabban van, mint a legközelebbi lefolyó csatorna csatlakozás, és/vagy a helyszínen bonyolult megoldani a gravitációs csurgalékvíz elvezetést, úgy a HydroPort® berendezések víztartálya opcionálisan kiegészíthető átemelő szivattyúval, ami adott esetben megkönnyítheti a nyomott csurgalékvíz elvezetés kiépítését. Az átemelő szivattyú szintén a párologtatott víz minőségéről, higiéniájáról gondoskodik, hiszen előre beállított időnként frissíti a gépekben lévő vizet, valamint szintén meggátolja a pangó víz kialakulásának lehetőségét. Az elektronika kiegészíthető 1 db töltő mágnesszeleppel is, amely zárva tart, amikor a berendezés nincs használatban, így vizet takaríthatunk meg azokban az időszakokban, amikor a HydroPort® gépek nem üzemelnek.

idozitheto-atemelo-szivattyu