A légkezelés által biztosított stabil páratartalom nagyon fontos részét képezi a faipari megmunkálásnak. Túl száraz légkörben a fa kiszárad és vetemedik, így könnyen előfordulhat, hogy a kiadott munka nem hozza az elvárt minőséget. A rossz minőségű anyag híre az építőiparban gyorsan terjed, ez nagy károkat okozhat vállalata számára.

A beltéri légkör kezelése a dolgozók számára is pozitív élményeket hoz. Egy faipari csarnok beltéri levegője könnyen elhasználódik, felmelegedik és kiszárad. A száraz levegőben a dolgozók szeme, füle és nyálkahártyája is kiszáradhat, melyutóbbi tökéletes táptalajt nyújt a felsőlégúti megbetegedéseknek. A váratlan megbetegedések váratlan betegszabadságokat, munkaerőkiesést okoznak és rontják a cég versenyképességét.

faipari-parasitas

A cégünk által forgalmazott HydroPort mobil párahűtő berendezések tökéletes megoldást nyújthatnak az előbb felsorolt problémák megelőzésére fatelepén. Gépeink a vizes hűtés elvein működnek, így nincs károsanyag-kibocsátásuk. A gépek alján fekvő víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a fent található csepegtetőtálcára, mely egyenletesen eloszlatja azt egy úgynevezett nedvesítő tömbön (vagy béléstesten). A speciális méhsejt alapú papír béléstest mintázata hozzájárul, hogy a levegő a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a vízzel és párologtassa azt. Így a párolgással járó hőelvonás lehűti a levegőt. A berendezések ventilátora átszippantja a fűrésztelep elhasznált levegőjét egy szűrőn, majd továbbítja azt a nedves béléstest felé, ahol természetes úton újra megszűri azt a szálló portól és pollentől, hozzájárulva a dolgozók allergiás tüneteinek csökkentéséhez. A mobil párahűtőből kilépő friss, páradús levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszív a csarnokból.

faipar

A HydroPort mobil egységek előnyei fatelepére nézve:
  • Engedélyeztetési- és tervezési díj-mentes
  • Az egyszerű és gyors telepítés után nincs szükség szaktudásra az üzemeltetéshez
  • Rendkívül energia- és költséghatékony a minimális áram- és vízfelhasználása miatt
  • Kerekein gurítva könnyen áthelyezhető egyik munkaterületről a másikra
  • A párahűtő rendszer működtetése nem igényel állandó felügyeletet
  • Környezettudatos megoldás, melynek károsanyag-kibocsátása 0
  • A ventiláció iránya és intenzitása személyre szabható

A HydroPort mobil rendszerek jutányos ára mellett üzemeltetésük további megtakarításokat garantál más rendszerekhez képest. Működésük feltétele az áram és a víz csatlakozás. A vízrákötést egy slagcsatlakozóval akár csapvizes rendszerre is köthetjük, így a gép automatikusan tölti víztartályát egy úszós szelepen keresztül, mely elzár, mikor a víztartály eléri a beállított vízmagasságot. Ha nincs lehetőség a fix vízcsatlakozásra, manuális módon is tölthetjük a berendezések tartályát az oldalukon kialakított ajtón beöntve.

Keressen fel minket még ma, hogy energetikai mérnökeink mihamarabb egyeztethessenek önnel egy ingyenes helyszíni felmérést! Ismerje meg, milyen további előnyei származnak rendszerünk telepítésével és üzemeltetésével!