Ipari mobil hűtés opcionális kiegészítőkkel és felszerelésekkel

  1. Automatikus vízürítés
  2. Legionella elleni védelem
  3. Por előszűrő betét
  4. Víz előkezelés

Az ipari mobil hűtés megoldásunk az evaporatív – más néven párologtató – hűtés technológián alapszik. Ennek lényege a víz párolgásával járó hőelvonás a környezettől. A levegő entalpiája változatlan, a hőmérséklete viszont csökken az elpárologtatott víz párolgási hője miatt.

Az gépek úgynevezett nedvesítő tömböt használnak, amit béléstestnek nevezünk. A béléstestek egymáshoz ragasztott, speciálisan impregnált cellulóz lapokból állnak. A béléstestek méhsejt alapúak, így könnyen átjár rajtuk a levegő. A béléstest lényege az, hogy a víz minél nagyobb felületen érintkezhessen a levegővel, ígyminél több víz párologjon, ami a hűtés hatékonyságát növeli. Minden párahűtő berendezés alja egy víztartály, amelyben egy keringető szivattyú helyezkedik el.

A gépek tetejében a béléstestek felett egy erre a célra kifejlesztett csepegtető tálca foglal helyet. A keringető szivattyú feljuttatja a vizet a csepegtető tálcára, amely egységesen nedvesíti be a béléstestek teljes felületét. A gépekből kifújt levegő így -10-12 °C-kal alacsonyabb a környezeti levegő hőmérsékleténél, míg relatív páratartalma ~85%-os.

ipari-mobil-hutes-technologia

A gépek fix vízbekötéssel rendelkeznek és egy úszós szelep segítségével önmagukat töltik újra. A gépek keréken gurulnak, így rendkívül könnyen mozgathatóak. A bennük lévő digitális kijelző segítségével és a gépekhez járó távirányítóval könnyedén állíthatjuk a légsebességet 3 fokozatban. A gépek képesek Swing funkcióra, így oszcillálva oszlatják el a hűtött levegőt. A gépekben lévő vízszintes lamellák pedig kézzel állíthatóak, így a levegő iránya szabadon választható horizontális irányban is.

Minden ipari mobil hűtés berendezéshez opcióként kérhető páratartalom kontroll, így nyári időszakban a beállított maximális értéknél tiltó jelet biztosíthat és a beállított érték felett lekapcsol a nedvesítő funkció. A páratartalom kontroll segítségével a téli időszakban megvalósítható a belső relatív páratartalom szabályozása a megadott értékre. A gépek víztartálya opcionálisan ellátható automatikus vízürítő funkcióval, így sosem alakulhat ki pangó víz a tartályokban.

A berendezések opcionálisan elláthatóak legionella elleni hatékony védelemmel is, így a higiénikus működés is garantált. Poros környezetben a gépek opcionálisan elláthatóak por előszűrő betétekkel. A gépek központi vagy helyi vízelőkezelő egységére is van számos megoldásunk, mellyel növelhető a higiénia és a gépalkatrészek élettartama.

A ipari mobil hűtés előnyei HydroPort gépekkel:
– Alacsony beruházási költség
– Minimális karbantartási költség
– Nyáron helyi hűtésre használható
– Télen páratartalom szabályozásra is alkalmazható
– Nagy mennyiségű légtisztító – légszűrő hatás
– -8-12 °C hőmérséklet csökkenés
– Rendkívül kedvező EER érték: 25-40
– Mobil, bárhova könnyen áthelyezhető
– Egy vízfeltöltéssel akár 2-3 óra hűtés
– Vízrákötéssel folyamatos üzemeltetés
– Páratartalom szabályozó és tiltó elektronika (opció) – Automatikus vízürítő funkció (opció)
– Legionella elleni hatékony védelem (opció)
– Por előszűrő betét (opció)
– Víz előkezelő rendszer (opció)
– Távirányítós távoli vezérlés

Ipari mobil hűtés opcionális felszerelésekkel és kiegészítőkkel:

Automatikus vízürítés

A HydroPort léghűtő berendezések kiegészíthetőek automatikus vízürítő funkcióval a pangó víz kialakulásának megelőzése érdekében. Kérhető idővezérelt automatika, amely esetén előre beállított időintervallumonként leüríti a víztartályt és újratölti friss vízzel. Az ürítő automatika válaszható vezetőképesség méréssel is, így a digitális kijelzőn beállított vezetőképesség túllépése esetén üríti le a gép a tartályt és tölti újra friss-alacsonyabb vezetőképességű vízzel. Az automatikus vízürítés elsősorban higiéniai intézkedések miatt kulcsfontosságú, de segítségével tovább megőrizhető a gépalkatrészek élettartama is.

Legionella elleni védelem

A HydroPort léghűtő gépekhez opcionálisan kérhető legionella elleni védekezés is. A gépek rendelhetőek kis méretű UV sterilizáló lámpával is amely helyileg gépenként végzi a csírátlanítást. Az UV lámpás fertőtlenítés mellé mindenképpen javasoljuk az automatikus vízürítés opciónkat is.

A másik lehetséges megoldás a klór-dioxidos legionella elleni védekezés. Vegyszerünk kapható különböző kiszerelésekben, amelyből heti rendszerességgel szükséges adagolni a gépek oldalsó nyílásán keresztül a víztartályba. Igény esetén a gépek rendelhetőek helyi, gépenként kiépített automatikus klór-dioxid adagoló elektronikával is.

A legionella elleni védekezés leghatékonyabb módszere a klór-dioxidos kezelés, amely esetén nem csak a vízben lévő baktériumokat pusztítjuk el, hanem a gépek víztartályából leválasztjuk a biofilm réteget, így megszüntetjük a baktériumok élőhelyét és tápanyagát is biztonságossá téve ezzel az ipari mobil hűtést. Az adagolás előre meghatározott-minimális koncentrációban történik, így nincsenek egészségügyi mellékhatások, valamint nincs korrózió.

Por előszűrő betét

A HydroPort léghűtő és párásító berendezések opcionálisan kérhetőek cserélhető por előszűrő betétekkel is, így a levegőben lévő durva és finom porszemcséket, nyárfa levelet, bogarakat, rovarokat szűrjük ki, mielőtt a béléstesttel érintkeznének. Ezzel nyújtható a béléstest és a keringető szivattyú élettartama, valamint javítható a befújt légminőség.

Az ipari mobil hűtés berendezések víz előkezelése

A HydroPort mobil léghűtő és párásító berendezésekhez opcionálisan víz előkezelő rendszer is választható. Általában gépcsoportonként, épületenként, vagy központilag építjük meg a vízkezelést. A rendszer tartalmazza a víz mechanikai szűrését, lágyítását, igény esetén a membránszűrést, valamint a biológiai csírátlanítást is. Így a gépalkatrészek élettartama nagyban megnövelhető, javítható a befújt levegő minősége, valamint biztosítható a higiénikus működés.

Ipari mobil hűtés az alábbi ágazatokban: