Az őrlőüzemek megfelelő légkezelése elsődleges ipari szempontból. Ezekben az üzemekben nagyméretű gépek működnek, melyek rengeteg hőt bocsátanak ki magukból. Ez a hő szétoszlik a malomüzem légterében és a dolgozók nyakára nehézkedik. Az egyébként is zajos és poros körülmények nagy forróságban elviselhetetlenné tehetik a munkát, ami a munkakedv alábbhagyását és esetleges balesetek megjelenését teszik lehetővé.

A kívánt malomipari végtermék tárolásának is megvannak a hőmérsékleti és légköri előírásai, melyek elérésében cégünk mobil párahűtő berendezései kiváló segítséget nyújtanak. Gépeink a vizes hűtés elveit követik, tehát a víz párolgásával járó hőelvonással hűti a levegőt.

A gépek alján elhelyezett víztartályból egy szivattyú nyomja fel a vizet a gépek tetején található csepegtető tálcára. A csepegtető tálca egyenletesen eloszlatja a vizet és lefolyatja egy speciális méhsejt alapú papír béléstesten a gravitáció hatására. A gép hátuljára szerelt ventilátor átszívja az őrlőüzem használt, meleg levegőjét egy finom szűrőn, majd áttolja a nedves papír béléstesten.

Itt természetes úton újra megszűri a levegőben lévő port és pollent a nedvesített béléstest, ezzel is hozzájárulva az allergiás tünetek csökkentéséhez. A kifújt levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb hőmérsékletű is lehet az őrlőüzem levegőjéhez képest a megfelelő beállításokkal.

orlo-uzem

 

A malomüzemek párahűtése HydroPort mobilgépekkel:
  • Nincs szükség tervezésre és engedélyeztetésre
  • Kismértékű beruházás
  • Egyszerűen telepíthető rendszer
  • Hűtés közben szűri a levegőt
  • Szaktudást és állandó felügyeletet nem igényel
  • Elenyésző víz- és villany fogyasztása miatt rendkívül energia- és költséghatékony (EER 15-40)

A hagyományos klímarendszerekkel ellentétben a HydroPort mobil hűtési berendezések nedvesítik a levegőt, ami a nyálkahártya kiszáradását gátolja, így csökkenti a felsőlégúti megbetegedések kockázatát. A port sem keringeti vissza a levegőbe, ahogy a légkondicionálók – épp ellenkezőleg; a port és pollent megszűri és megköti.

Nincs károsanyag kibocsátás és üzemeltetése is környezetbarát a csekély víz- és áramfogyasztásának köszönhetően.

Használata egyáltalán nem igényel szakértelmet és a telepítést követően állandó felügyeletre sincs szükség. A gépek kiépített (akár csapvíz) rendszerről is tudnak üzemelni egy vizes tömlő rácsatlakozással. Így automatikusan feltölti tartályát a gép egy úszós szelepen keresztül.

orlo-uzem-hutes

Amennyiben nincs lehetőség a víz kiépítésére, úgy manuális módszerrel, akár egy kannából is feltölthető a berendezés az oldalán kialakított ajtón beöntve. Cégünk energetikai mérnökei ingyenes helyszíni felmérést követően ismertetik az önök őrlőüzemére szabható evaporatív hűtési megoldásokat. Ne habozzon, keressen minket még ma!