A munkahelyi légkör kezelése nagyon nagymértékben járul hozzá a legyártott termék minőségét tekintve. Bizonyos iparágak számára elengedhetetlen a stabil és állandó hőmérséklet és páratartalom megteremtése, a mikroelektronika pont egy ilyen iparág. Ha a levegő relatív páratartalma 45%, az elektrosztatikus kisülések esélye és száma csökken, egyenes arányosságban a selejt termék gyártásával. Páradúsabb levegőben az anyagok feldolgozhatósága is megnő, így pontosabb forrasztásokat, vágásokat tudnak véghezvinni a dolgozók, tehát a végtermék minősége javul.

mikroelektronika-parasitas

A mikroelektronikában dolgozók mindennapjai is megkönnyebbülnek, ha a cégünk által forgalmazott HydroPort mobil evaporatív berendezéseket használatba állítják, ugyanis a túl száraz levegő következtében szemük, fülük, nyálkahártyájuk kiszáradhat és ezutóbbi a felsőlégúti megbetegedéseknek tökéletes táptalajt nyújthat. A váratlan munkaerőkiesés, csakúgy, mint a selejt termék gyártása elkerülhető kiadás a cégvezetés szempontjából egy egészen egyszerű és környezettudatos megoldással.

Cégünk HydroPort mobil párahűtési berendezései a vizes hűtés elvein működnek, tehát károsanyag-kibocsátásuk egyenlő a nullával. A gépek alján fekvő víztartályból egy keringető szivattyú juttatja fel a vizet egy csepegtető tálcára, mely egyenletesen eloszlatja azt egy úgynevezett nedvesítő tömbön (másnéven béléstesten). A papír béléstest speciális méhsejt mintázatának köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen találkozik a vízzel és párologtatja azt. A levegő hűtése a víz elpárologtatásán keletkező hőelvonással jön létre. A HydroPort ventilátora átszívja a gyártóegység levegőjét egy szűrőbetéten, majd tovább löki azt az átnedvesített cellulóz alapú béléstest felé, ahol természetes úton megköti a levegőben szálló port és pollent. Így hozzájárulva a dolgozók allergiás tüneteinek csökkentéséhez. A gépet elhagyó levegő páradús és hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszívott a csarnokból.

A HydroPort mobil berendezés néhány előnye a mikroelektronikai iparban:
  • Minimális befektetés és üzemeltetési költség
  • Nem igényli tervezési- és engedélyeztetési díjak megfizetését
  • Az üzemeltetéshez nincs szükség szakmai tudásra, vagy folyamatos felügyeletre
  • Kerekein gurítva egyszerű az átmozgatás a gyártósorok között
  • Rendkívül energia- és költséghatékony működés (EER 15-40)
  • Nincs károsanyag-kibocsátás

A HydroPort mobil evaporatív rendszer telepítése, majd üzemeltetése villamosenergia- és vízrákötést igényel. A vizet egy slagcsatlakozóval kötjük rá akár csapvizes rendszerükre, így a gép automatikusan tölti a víztartályát egy úszóval ellátott jakabszelepen keresztül, mely elzár, ha a tartály vízszintje eléri a beállított magasságot. Amennyiben a fix vízrákötés nem megoldható a területen, a gépek kialakítása lehetővé teszi a manuális feltöltést is, az oldalukon található ajtón beöntve.

Kérje energetikai mérnökeink tanácsadását még ma és tudjon meg többet, hogy milyen előnyökre tehet szert mikroelektronikai gyártóegysége cégünk innovatív és környezetbarát hűtő- és párásító rendszereivel!