A papírgyárakban nagyon fontos szempont a megfelelő beltéri légkör kialakítása. A papírral történő munka megköveteli a hőmérséklet- és páratartalom szabályozást. Nem megfelelő klímában a papír másképp viselkedik; másképp hajlik, nehezebb vágni, könnyebben szakad. Ezeknek köszönhetően rengeteg selejt jön létre, ami elkerülhető kiadás is lehetne az ügyvezetés szempontjából. A nem megfelelő beltéri levegő a dolgozók mindennapjait is nagyban befolyásolja. A gépekből felszabaduló hő a gyártási területen oszlik szét, amelyet belélegezve a dolgozók komfortérzete csökken. A papírgyár meleg levegője miatt a gépkezelők nem tudnak munkájukra összpontosítani, így további selejtet termelhetnek, vagy rosszabb esetben akár baleseteket is okozhatnak figyelmetlenségükkel.
Ezen balesetek elkerülésében és a papírgyári munka megkönnyítése érdekében szeretnénk javasolni a HydroPort mobil párahűtő rendszerünket. Gépeinkkel nem csak a hőmérsékletet, de a relatív páratartalmat is szabályozhatják egyúttal. Mivel kerekekre van építve a berendezés, könnyen áthelyezhető és kevés helyet foglal. Nagy teljesítményének köszönhetően szinte azonnal képes megnövelni a légtér páratartalmát.
A párahűtő berendezés a víz párolgásának hőelvonását használja hűtésre. A gép alján található víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a gép tetején található csepegtető tálcára, ami egyenletesen eloszlatja azt egy speciális méhsejt alapú papír béléstesten. A gép hátulján lévő ventilátor átszívja a papírüzem elhasznált papírporos levegőjét egy szűrőn, majd áttolja a nedves béléstesten, ahol további port és pollent köt meg természetes úton. A gépből kilépő levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb hőmérsékletet is el tud érni a megfelelő beállításokkal.

papirgyar

 

A papírüzem evaporatív hűtéséhez hozzájáruló néhány előny:
  • Alacsony mértékű beruházás
  • Szakértelmet és állandó felügyeletet nem igényel
  • Tisztítja és frissíti a levegőt
  • Minimális energia- és vízhasználat (EER 15-40) más rendszerekhez képest
  • Nincs engedélyeztetési- és tervezési díj
  • Könnyen áthelyezhető a kerekeken gurítva

Míg a hagyományos légkondicionáló berendezések rengeteg energiát használnak el és káros CO 2 (vagy egyéb) hűtőközegekkel működnek, addig a HydroPort párahűtő berendezések természet ihlette megoldással hűtik le a papírgyár légterét. Míg az előbbi rendszer szárítja, a cégünk rendszere párásítja a hűtés folyamán üzemének légkörét. Ez a dolgozókra nézve is fontos szempont, ugyanis a különböző felsőlégúti megbetegedések a nyálkahártya szárazságának köszönhetők. Valamint a por és pollen megkötéséből következő allergiás tünetek csökkenését is érdemes összevetni egy klímaberendezés működési elvén alapuló levegő-visszakeringgetésével. Kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését, hogy lehetősége nyíljon üzemének egy környezetbarát és természetes hűtési módszerével növelni gyártási kapacitásán.