Az ESD (Electro Static Discharge) magyarul elektrosztatikus kisülés a fejlődő világunk gyártási szegmensében hatalmas károkat okoz nap, mint nap. Bizonyos felmérések azt bizonyítják, hogy csak az ilyen elektrosztatikus kisülésekből származó selejt gyártása éves szinten megközelíti a több milliárd dollár költséget az iparágban. A kisülések a gyártás folyamán végig veszélyeztetik a végtermék használhatóságát. ESD védelemre szükség van a gyártástól kezdve, a tesztelésen át, a szállítás vagy üzemeltetés során is. Jellemzően az ESD károsodott termékek javítása nagyobb költséggel jár, mint az új gyártása, így rendkívül fontos szerepet játszik a gyártó cégek számára a megfelelő védekezés.

Az egyik leghatékonyabb védekezési forma az ESD-vel szemben a megfelelő páratartalom létrehozása a gyártócsarnokokban. Az optimális beltéri relatív páratartalom egy vékony párabevonatot képez a különböző felületeken, mely alacsony ellenállású utat biztosít az elektronok számára. Ez támogatja a töltések újrakapcsolódását így kompenzálja a töltések közti egyensúly hiányát.

ESD védelem

A HydroPort mobil evaporatív rendszer képes az adott munkaállomás relatív páratartalmát szinten tartani és egyidejűleg hűteni azt. Mivel a berendezések a vizes hűtés elvein működnek, nem kell tartanunk a károsanyag-kibocsátásról, ugyanis a hűtés a víz párolgásán keletkező hőelvonással megy végbe. A gépeket működés közben nem hagyja el szemmel látható pára, vagy víz, így nem jelent veszélyt az elektromos gépekkel felszerelt területekre sem.

Néhány előnye a HydroPort rendszernek ESD védelem szempontjából:
  • Nagyon alacsony ráfordítás szükséges a telepítéshez
  • A kivitelezés nem igényli tervezési- és engedélyeztetési díjak megfizetését
  • A telepítés rendkívül gyors és egyszerű
  • Az üzemeltetéshez nincs szükség szakmai tudásra, vagy állandó felügyeletre
  • Csekély víz- és áramfogyasztásának köszönhetően a működtetés roppant költséghatékony
  • Kerekeinek köszönhetően könnyen mozgatható

A berendezések alján található víztartályból egy szivattyú feljuttatja a vizet egy csepegtető tálcára, mely egyenletesen szétoszlatja azt egy speciális cellulóz alapú nedvesítő tömbön (béléstesten). A béléstest méhsejt mintázatú, melynek köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen képes párologtatni a vizet. A berendezések ventilátora egy szűrőbetéten szívja át a csarnok elhasznált levegőjét és továbbítja az átnedvesített papír béléstest felé, ahol természetes úton újra megszűri azt a levegőben szálló portól és pollentől. A gépeket elhagyó friss és páradús levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb hőmérsékletű lehet, mint amit a csarnokból elszívott.

A HydroPort mobil evaporatív rendszer villámgyors telepítéséhez mindössze áram- és vízrákötés szükséges. A vizet egy slagcsatlakozóval köthetjük rá a vízrendszerre, így a víztartály automatikusan tölti magát egy úszós szelepen keresztül, mely elzár, ha eléri a beállított vízmagasságot.

Kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését és ismerjen meg további előnyöket vállalata számára az ESD védelemben! Keressen minket még ma és tegyen szert előnyre a versenyben egy egyszerű és környezetbarát hűtési- és párásító rendszerrel!