A hagyományos legeltető sertéstartás mára már megszűnt. Mikor a kanász kihajtotta a kondát reggel és őrizte őket estig. A XXI. század egyik legnépszerűbb húsa a sertéstelepekről származik. Itt nagy
számban élnek, fejlődnek és szaporodnak a disznók iparszerű körülmények között. A modern sertéstartás optimális feltételeket igényel az állatok megfelelő tenyésztéséhez.

A sertéstelep lakóinak fontos az óljaikban kialakított megfelelő klíma fejlődésük és jólétük szempontjából. Egy nem megfelelő módon szellőztetett sertéstelep télen kellemetlen szagokkal társul, nyáron pedig nagymértékben túlmelegedhet, ezzel az állatok és a velük foglalkozó emberek egészségi állapotát veszélyeztetve. A jobb levegőminőség a gondozók számára is fontos, illetve ellenkező esetben nő a légzőszervi megbetegedések veszélye a haszonállatoknál, ezzel meghosszabbítva tartásukat, valamint stresszt okozva nekik.

sertestelep

A cégünk által forgalmazott HydroPort mobil párahűtő berendezés megfelelő megoldást nyújt a sertéstelepek számára. A könnyen mozgatható evaporatív hűtő segítségével ideális légkört alakíthat ki sertéstelepén, ezzel hozzájárulva a jószágok életkörülményeinek javításához; szaporodásukhoz, húsuk minőségének fokozásához és az esetleges elhullásuk elkerüléséhez.

Gépeink használata nem igényel szaktudást és alternatív megoldásokat kínál. Kialakításuk lehetővé teszi a folyamatos vízellátást akár csapvízről is egy rácsatlakoztatott vizes tömlő segítségével. Amennyiben ez nem megoldható, kézzel is után lehet tölteni az oldalukon lévő nyíláson a működtetéshez.

sertestelep-hutes

 

Előnyök:
  • Egyszerű használat, mely nem igényel felügyeletet
  • Kerekeken gurul, tehát egyszerű az átmozgatás
  • A ventiláció intenzitása és iránya könnyen állítható
  • Megspórolja egyéb rendszerek tervezési-, engedélyezési- és építési költségeit
  • A minimális víz- és elektromos áramfogyasztásnak köszönhetően meglehetősen energia- és
    költséghatékony (EER 15-40)

Mobilberendezéseink árának és fenntartásuk költséghatékonyságának ellenére akár 8-12°C-os hőmérsékletcsökkenést érhetnek el, ezzel hozzájárulva a jószágok és gondozóik komfortosabb élet- és munkakörülményeihez.

Mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését, hogy mihamarabb köszönthessük önöket új, elégedett ügyfeleink között. Ne habozzanak, keressenek bizalommal!