A műanyagipar gyártóterületei jellemzően nagy hőterheléssel telítik az épület légterét. Ehhez a gépek által kibocsátott magas hőhöz hozzáadódik a kültéri hőmérséklet, mely egy forró nyári napon összeadódva akár 40°C-t is jelenthet a dolgozóknak. A nyári levegő ráadásul rendkívül száraz hazánkban, így a dolgozók nem elég, hogy elviselhetetlen melegben, de száraz levegőn kénytelenek végezni munkájukat. Számokkal bizonyított tény, hogy a nem megfelelő munkahelyi légkörben dolgozók figyelme nem a munkájukra összpontosul, így a selejt termék gyártása nő, akár a munkahelyi baleseteké. A száraz levegő hatására a munkások egészsége is veszélynek van kitéve, ugyanis a felsőlégúti megbetegedéseknek tökéletes táptalajt nyújt a kiszáradt nyálkahártya, mely nem várt munkaerőkieséshez, veszteséghez vezet.

muanyagipar-parasitas

A felsorolt problémák egyidejűleg orvosolhatók a cégünk által fejlesztett és forgalmazott HydroPort mobil evaporatív berendezésekkel. Gépeink egyszerre képesek a munkaállomás hőmérsékletét és páratartalmát is stabilan tartani rendkívül alacsony energiafelhasználással. Mivel rendszerünk a víz párolgásán keletkező hőelvonással hűti a levegőt, károsanyag-kibocsátása egyenlő a nullával.

A HydroPort mobil berendezések alján fekvő víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a speciálisan kialakított csepegtetőtálcára, ahol az egyenletesen szétoszlatja egy nedvesítő tömbön (másnéven béléstesten). A papír béléstest méhsejt alapú, így a levegő a lehető legnagyobb felületen képes párologtatni a vizet, ezzel előidézve a hűtést. A gépek ventilátora átszívja a csarnok elhasznált levegőjét egy szűrőbetéten, majd tovább fújja azt a nedves béléstest felé. Itt természetes úton újra megszűri a levegőt a szálló portól és pollentől, illetve megköti a kellemetlen szagokat is, melyek a műanyaggyártás folyamán keletkeznek. A gépekből kilépő friss és páradús levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszív.

Műanyagipari párásítás előnyei HydroPorttal:
  • A gépek jutányos ára mellett üzemeltetésük rendkívül energia- és költséghatékony
  • A rendszer telepítése gyors és egyszerű, karbantartása elenyésző más rendszerekhez képest
  • A berendezések kerekeinek köszönhetően könnyen áthelyezhető
  • Az üzemeltetés nem igényel szaktudást, vagy állandó felügyeletet
  • Téli hideg időszakban is használható a rendszer, páratartalom-szabályzásra

A berendezések üzemeltetéséhez mindössze áram- és vízrákötésre van szükség. A vizet akár csapvízrendszerükről is, egy slagcsatlakozással kötjük gépeinkre, így automatikusan tudják tölteni víztartályukat egy úszóval ellátott jakabszelepen keresztül, mely elzár, ha megvan a tartályban beállított vízmagasság. Ha a területre nem megoldható a víz kiépítése, a gépek oldalán található ajtón keresztül is feltölthetjük a víztartályt manuális úton.

Keressen minket minél hamarabb, hogy energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését követően megismerkedhessen a cégünk által javasolt evaporatív légkezelési rendszerekkel és az általuk nyújtott további előnyökkel! Tegyen hatalmas előnyre szert versenytársaival szemben egy egyszerű, mégis környezettudatos megoldással!