A bőrműves szakma messzi távlatokba nyúlik vissza az emberiség történelme folyamán. A mesterséget évszázadokon át tökéletesítették és rendre újabb és újabb felfedezéseket tettek arra, hogyan is lehet a legjobb minőséget elérni a különböző állatbőrök megmunkálásánál. Mára rájöttek, a megmunkálandó alapanyag minőségét nagymértékben befolyásolja a cserzőműhely relatív páratartalma, ugyanis a túl száraz levegőben a bőr kiszárad és deformálódhat, illetve nehezebb vele dolgozni. Az alapanyagon túl, a dolgozók egészségére sincs jó hatással a túl száraz munkahelyi légkör.

boripar-parasitas

Bizonyított tény, hogy a nem megfelelő légkezeléssel rendelkező munkahelyeken a legyártott selejt száma nő, csakúgy, mint a betegszabadságok gyakorisága. Egy kiszáradt nyálkahártya, például tökéletes táptalaj a különböző felsőlégúti megbetegedéseknek, de küzdhetnek a dolgozók akár orr, szem, vagy fülszárazsággal is.

Cégünk mobil evaporatív berendezései egyidejűleg hűtik és párásítják a kiválasztott munkaállomást. Mivel a HydroPort gépek a vizes hűtés elvein működnek, károsanyag-kibocsátásuk nulla. A mobil hűtési- és párásító rendszer a víz párolgásán létrejövő hőelvonással hűti a műhely levegőjét, így környezetbarát megoldás a hagyományos rendszerekkel ellentétben.

A HydroPort gépek alja egy víztartály, melyben elhelyeztünk egy keringető szivattyút. A szivattyú feljuttatja a gépek felső részén található csepegtető tálcára a vizet, ami egyenletesen szétoszlatja azt egy nedvesítő tömbön. Ez a nedvesítő tömb, másnéven béléstest egy speciális eljárással összeragasztott cellulóz alapú anyag, melynek méhsejt mintázata gondoskodik arról, hogy a levegő a lehető legnagyobb felületen találkozzon a vízzel és párologtassa azt. A gépekben elhelyezett ventilátor egy szűrőbetéten szívja át a cserzőműhely elhasználódott levegőjét és átfújja azt a nedves béléstesten, ahol természetes úton megköti a szálló port, pollent és a kellemetlen szagokat. Így a gépeket elhagyó friss és páradús levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszívott.

boripari-anyagmegmunkalas

A HydroPort evaporatív berendezések előnyei a bőrműves iparban:
  • Nincsenek engedélyezési- és tervezési díjak
  • Egyszerű és gyors telepítés
  • Az üzemeltetés nem igényel szakmai tudást
  • A rendszer működéséhez nincs szükség állandó felügyeletre
  • A gépek kerekeinek köszönhetően egyszerű az átmozgatás

A hűtési- és párásító rendszer üzemeltetéséhez áram- és vízrákötésre van szükség. A vizet egy slagcsatlakozással akár a csapvizes rendszerre is köthetjük, így a gép automatikusan tölti víztartályát egy úszós szelepen keresztül, mely elzár, ha a tartály eléri a beállított vízmagasságot. Ha nincs lehetőség az állandó vízrákötésre, a gépek kialakítása lehetővé teszi a manuális feltöltést az oldalukon található ajtón keresztül. A HydroPort mobil evaporatív rendszer kedvező ára mellett a karbantartás és az üzemeltetés is további költségmegtakarításokat eredményez a csekély áram- és vízfelhasználása miatt.

Kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését bőripari gyártóegységében és ismerje meg, milyen további előnyökre tehet szert, ha a cégünk által javasolt innovatív, fenntartható, mégis környezettudatos megoldásokat választja! Tegyen szert hatalmas előnyre versenytársaival szemben, keressen minket még ma!