A forró kültéri levegő nyáron elviselhetetlen körülményekre képes. A sok esetben elavult hűtési rendszer a raktárakban jellemzően nem is képes megbirkózni a feladattal, mégis rengeteg drága villamosenergiát elhasznál. Ezzel károsítva a raktárat anyagilag, illetve CO 2 (vagy egyéb hűtőgázok) kibocsátásával a Föld bolygót.

A raktári dolgozók munkakörülményei legalább ilyen fontos szempont, ugyanis a nem megfelelően hűtött légkörben megromlik munkakedvük és nem tudnak összpontosítani annak elvégzésére sem. A figyelmetlenség további kellemetlenségeket vonhat maga után, vagy rosszabb esetben sérülésekhez, balesetekhez vezethet. Attól függően, hogy milyen jellegű termékeket raktároznak a területen, eltérő hőmérsékleti előírások léteznek. Egy biztos: ahol munkát végeznek, ott szükség van a légkör hőmérsékletének szabályozására.

HydroPort mobil párahűtő berendezéseink tökéletesen biztosítják az elvárt légminőséget raktárakban. Egyszerű használatuk egyáltalán nem igényel szaktudást és kivitelüknek köszönhetően bármilyen területen megállják helyüket. A hűtési berendezések aljára szerelt kerekeknek hála a gépek átmozgatása nagyon egyszerű.

raktar-hutes

 

Raktárak hűtésének néhány előnye mobil párahűtőkkel:
  • Nincs tervezési- és engedélyeztetési költség
  • Gyors és egyszerű telepítés
  • Energia- és költséghatékony rendszer (EER 15-40) az alacsony víz- és áramfelhasználás miatt
  • Szakértelmet és telepítést követően állandó felügyeletet nem igényel
  • A ventiláció iránya és intenzitása könnyen igényre szabható
  • Nincs károsanyag-kibocsátása

A HydroPort evaporatív hűtési rendszer a víz elpárologtatásának hőelvonásával hűti a levegőt. A gép az alján lévő víztartályból egy keringető szivattyú segítségével a gép tetejére juttatja a vizet, ahol egy csepegtető tálca egyenletesen szétoszlatja azt egy speciális méhsejt alapú papír béléstesten. A berendezés hátsó részén elhelyezkedő ventilátor átszívja a raktár használt meleg levegőjét egy szűrőn és átfújja az egyenletesen benedvesített béléstesten, természetes úton lehűtve azt. Ennek a technikának köszönhetően a HydroPort gépek képesek akár 8-12°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű levegőt befújni a raktár légterébe csekély energia- és víz felhasználásával. Nem utolsó sorban a benedvesített béléstesten átfújt levegőben lévő port és pollent is megköti, ezzel hozzájárulva az allergiás tünetek csökkentéséhez.
A hagyományos légkondicionáló rendszerek nem csak, hogy energianyelők, de a levegőt is szárítják. A párahűtéssel kezelt raktárak alkalmazottai bizonyítottan jobban dolgoznak, kevesebb balesetet okoznak és a betegszabadságok száma is csökken, mivel a felsőlégúti megbetegedések a nyálkahártya kiszáradásának köszönhetőek elsősorban. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését követően ismerkedjen meg az evaporatív hűtéssel raktárakban.