Az üvegházhatás következtében a nyári hőmérsékletek merőben megnehezítik az élelmiszeripar megfelelő hűtését. A hagyományos légkondicionáló berendezéseknek rengeteg energiát kell felhasználniuk, hogy elérjenek egy elfogadható szintet. Az élelmiszeriparban viszont nem megengedhető az opcionális hőmérséklet elhanyagolása. A friss gyümölcsök és zöldségek a meleg levegő hatására fonnyadni, romlani kezdenek. A halak, húsok szintén megfelelő hőmérsékletet igényelnek, különben elszíneződnek, szagosak lesznek és fogyaszthatatlanná válnak. Ezek miatt rengeteg élelmiszert el lehet pazarolni, vagy rosszabb esetben minőség alatti ételek kerülhetnek a boltok polcaira és a piacokra.

Másik legalább annyira fontos szempont az élelmiszeriparban dolgozók munkakörülményeinek figyelembevétele. Túl magas hőmérsékletben a dolgozók kevésbé tudnak összpontosítani, amely folyamatos kellemetlenségekhez, rosszabb munkakedvhez, vagy akár beláthatatlan következményekhez is vezethet.
Cégünk HydroPort mobil párahűtő berendezései kézenfekvő megoldást jelentenek az élelmiszeriparban. Kezelésük nem igényel szaktudást, így könnyen beállítható az élelmiszerek, illetve a dolgozók számára legideálisabb módon. Mivel a Hydroport gépek kerekeken gurulnak, könnyű szerrel áthelyezhetők a hűteni kívánt területen. Egyszerű használatuk biztosítja az élhetőbb munkakörülményeket élelmiszeripari létesítményében és garantálja a magasabb minőségű portékát.

elelmiszeripar

 

Hydroport hűtési rendszer velejáró előnyei:
 • Nincs szükség tervezési- és engedélyeztetési kiadásokra
 • A rendszer telepítése gyors, egyszerű és olcsó
 • A gépek alján elhelyezett kerekek miatt könnyű a mozgatásuk
 • A berendezések nem igényelnek sem felügyeletet, sem pedig szaktudást
 • Az adott párahűtő mobilgép egy adott hűteni kívánt helyen hűt, több gép esetén akár
  egymástól eltérő beállításokkal ugyanabban a légtérben
 • Rendkívül energia- és költséghatékony megoldás a csekély víz- és áramfogyasztásának
  köszönhetően (EER 15-40)
 • A hűvös levegő befújásának iránya és intenzitása is egyszerű módon állítható

elelmiszeripar-hutes

A jutányos ár és költséghatékony üzemeltetés ellenére az evaporatív berendezéseink akár 8-12°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű levegőt is képesek befújni. A gépek kialakításának köszönhetően vízellátásuk megoldható egy rácsatlakoztatott vizes tömlőn keresztül, így automatikusan töltve magát egy úszóval ellátott jakab szelepen keresztül (akár csapvízről is). Amennyiben ez az opció nem kivitelezhető, a HydroPort borításán elhelyezett kis ajtón beöntve a vizet is ugyanazt a hatást tudja elérni.

Kérje energetikai mérnökeink mielőbbi helyszíni felmérését, hogy minél hamarabb tiszta képet kaphasson a Hydroport mobil párahűtő berendezések adta lehetőségekről!