A szerelőműhelyek levegőjének kezelése fontos részét képezi az ipari hűtésnek. Jellemzően régi épületekben lettek berendezve, elavult hűtési rendszerrel és még elavultabb nyílászárókkal. Ha a nyílászárók nem zárnak teljesen, a levegő szinte szabadon áramlik át rajtuk, ami a hűtőrendszer folyamatos igénybevételét jelenti. Az elavult hűtési rendszereknek rengeteg energiára van szükségük a működéshez, ami egy részről növeli ökológiai lábnyomunkat, károsítja a környezetünket és mindemellett költséges az üzemeltetésük. Nem utolsó sorban egészségügyi szempontból sem mondhatni pozitívnak egy hagyományos légkondicionáló berendezés.

A HydroPort párahűtő rendszerek víz alapú hűtéssel működnek. A gépek alján fekvő víztartályból egy keringető szivattyú nyomja fel a vizet a tetején található csepegtető tálcára, amely egyenletesen szétoszlatja azt egy speciális cellulóz béléstesten. A papír béléstest méhsejt mintázatú, ami lehetővé teszi, hogy a levegő maximális felületen érintkezzen a vízzel és 100%-os legyen a párologtatás. A berendezésben elhelyezett ventilátor a hátsó szűrőbetéten átszívja a levegőt, majd tovább tolja az egyenletesen átnedvesített béléstest irányába. Itt természetes úton megszűri a levegőben szálló port és pollent, ezzel az allergiás tünetekkel szenvedőknek kedvezve. A gépet elhagyó levegő hőmérséklete a megfelelő beállításokkal akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint a szerelőműhely beltéri levegője.

szerelomuhely-hutes

A hagyományos légkondicionáló berendezések ezzel szemben szárítják a levegőt, így a szerelőállomás dolgozóinak nyálkahártyái veszélynek vannak kitéve, ugyanis a felsőlégúti megbetegedések jellemző melegágya egy kiszáradt nyálkahártya. Figyelembe véve, hogy ezek a rendszerek ugyanazt az elhasználódott poros levegőt forgatják vissza, az allergiás tünetek is erősödnek használatuktól. A HydroPort párahűtő rendszerrel ezeket a kockázatokat megszünteti.

Néhány előnye a szerelőműhelyben elhelyezett párahűtőnek:
  • Nincs tervezési- és engedélyeztetési díja
  • Telepítése gyors és egyszerű
  • Tisztítja, portalanítja a szerelőállomás levegőjét
  • Alacsony ár és üzemeltetési költségek
  • Nincs károsanyag-kibocsátása

A HydroPort mobil párahűtők telepítéséhez mindössze víz- és áramforrásra van szükség. Akár egy csapvízre kötött tömlő segítségével automatikusan töltheti víztartályát egy úszóval ellátott szelepen keresztül, amely elzár, mikor eléri a beállított vízmagasságot. Azokban a szerelőműhelyekben, ahol a víz kiépítésére nincs lehetőség, a berendezések kialakítása lehetővé teszi a manuális feltöltést az oldalukon kialakított ajtón beöntve.

Vegye fel energetikai mérnökeinkkel a kapcsolatot és tudjon meg többet a szerelőműhelyek hűtésére alkalmazható lehetőségekről és korszerűsítse mihamarabb épületét innovatív termékeinkkel!