A műhelyi körülmények nyári időszakban könnyen felforrósodhatnak. Jellemzően a műhelyek homlokzata nincs megfelelően hőszigetelve, esetenként a nyílászárók állapota is hagy némi
kívánnivalót maga után. Ha a műhelyben végzett munkák nagyobb gépek igénybevételét is magába foglalja, a felszabaduló hő még tovább terheli a beltéri levegőt. Esetenként zárt ajtók és ablakok mögött folyik a munkavégzés, ha a műhely tevékenysége nagy zajjal jár esetleg lakott területen.

Ilyen helyszínekre tökéletes megoldást nyújt cégünk HydroPort mobil párahűtő berendezése, mely a víz párolgásának hőelvonásával hűti a befújt levegőt. A gép alján elhelyezkedő víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a gép tetején található csepegtető tálcára, amely egyenletesen eloszlatja azt egy cellulóz alapú béléstesten. A speciális méhsejt alapú béléstest arról gondoskodik, hogy az átáramló levegő a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a vízzel, így maximális párolgást idézve elő. A HydroPort hátsó részén lévő ventilátor átszívja a műhely elhasznált meleg levegőjét egy szűrőbetéten és belefújja a nedves béléstestbe. Az innen kilépő levegő akár 8-12°C-kal is hűvösebb lehet, mint amit a műhely légteréből elszívott.

muhely-hutes

 

Néhány előnye a HydroPort műhelyi hűtésének:
  • Alacsony beruházás
  • Egyszerű telepítés
  • Környezetbarát kivitel
  • Kerekeken gurítható
  • Akár csapvizes feltöltés is lehetséges

A gépek jutányos ára mellett a Hydroport párahűtők víz- és energiafelvétele nagyon alacsony, így működtetésük rendkívül költséghatékony. Telepítésük után állandó felügyeletre nincs szükség és szaktudást sem igényel üzemeltetésük. A hagyományos légkondicionálókkal szemben nincs károsanyag kibocsátásuk, és míg a klímaberendezések a poros levegőt keringetik vissza, a párahűtő berendezések természetes úton megkötik a levegőben szálló port és pollent, ezzel enyhítve az allergiás tüneteket.
A HydroPort evaporatív hűtőink kialakítása különböző alternatívákat kínál. Futásukhoz vízre van szükségük, melyet akár egy csapvízről származó vizes tömlő bekötésével is szolgáltathatunk automatizálva ezzel a víztartály töltését. Abban az esetben, ha a víz kiépítése nem megoldható a műhelyben, manuális módon, a berendezés oldalán kialakított ajtón keresztül is feltölthetjük a tartályt.
Kérje energetikai mérnökeink helyszíni felmérését és javaslatait a műhely hűtésével kapcsolatban.
Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma és bizonyosodjon meg a műhelyi párahűtés előnyeiről személyesen.