Nagy garázsokban megrekedhet a levegő, ha nincs megfelelő szellőztetés biztosítva és a nyári fülledt meleg tovább rontja a garázs levegőjének minőségét. A hagyományos hűtési rendszerek jellemzően óriási mértékű energiát igényelnek az ekkora terek légkezeléséhez, utólagos telepítésük pedig méregdrága befektetéssel jár. Sok ember egyébként is feszélyezve érzi magát, óckodik a mélygarázsoktól, ezt az érzetet a kipufogógázzal telített meleg, fülledt levegő tovább fokozza.
A cégünk által forgalmazott HydroPort párahűtő rendszerek vizes hűtéssel működnek, így frissítik a levegőt. A berendezések alján található víztartályból egy szivattyú juttatja fel a vizet a csepegtetőtálcára, amely egyenletesen eloszlatja azt egy speciális papír béléstesten. A cellulóz béléstest méhsejt mintázatú, melynek köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen tudja párologtatni a vizet. A gép ventilátora átszívja a garázs használt levegőjét a hátul található szűrőbetéten, majd tovább tolja a nedves béléstest irányába. A béléstest természetes úton újra megszűri a levegőt és megköti a szálló port és pollent. A HydroPortot elhagyó levegő hőmérséklete a garázs elszívott levegőjétől akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet a megfelelő beállításokkal.
Párahűtő rendszerünk csekély víz- és áramfelvétele garantálja a költség- és energiahatékony működést. Az emberi szervezetre nem gyakorol negatív hatást, ugyanis nincs károsanyag-kibocsátása. A szálló por és pollen megkötésével az allergiás tünetektől szenvedőket is megóvja, ellenben a hagyományos klímaberendezésekkel.

garazs-hutes

 

Néhány előnye a párahűtő rendszernek egy garázsban:
  • Kerekeken gurítva egyszerű a gépek mozgatása
  • Utólagos telepítése nem igényel nagy ráfordítást
  • Csekély víz- és energiafogyasztásának köszönhetően rendkívül költséghatékony
  • Könnyen állítható a ventiláció iránya és intenzitása

Párahűtő rendszereink telepítéséhez mindössze áram- és vízforrásra van szükség. A HydroPort gépek tökéletes működését akár csapvízzel is el lehet érni. A víz-betápot egy vizes tömlő segítségével összekötjük berendezésünkkel, így automatikusan képes tölteni magát egy úszóval ellátott szelepen keresztül. Amikor a víztartály eléri a beállított vízszintet, a szelep elzár, és addig nem tölt, míg a vízmennyiség csökkenni nem kezd. Amennyiben a víz kiépítése nem megoldható a garázsban, a tartály töltését manuálisan is el tudjuk végezni a berendezés oldalán kialakított ajtón beöntve.
Az HydroPort mobil hűtési rendszer üzemeltetése nem igényel szaktudást, üzembeállást követően pedig nincs szükség állandó felügyeletre a megfelelő működéshez.
Vegye fel energetikai mérnökeinkkel a kapcsolatot még ma és ismerje meg milyen további előnyökkel jár, ha cégünk mobil párahűtő rendszerét választja garázsának hűtésére. Hívjon minket még ma!