Az ipari párásítás nélküli csarnokok dolgozói nap, mint nap megküzdenek a túl száraz levegőben történő munkavégzéssel. A nem megfelelően kezelt levegőben dolgozó munkások teljesítményére merőben kihatással van az ipari csarnok hőmérséklete és páratartalma. Rosszabb légkörben az alkalmazottak figyelme csökken és a balesetveszélyes, nagyméretű gépek között veszélynek vannak kitéve ezáltal. Bizonyított tény, hogy a megfelelően légkezelt ipari dolgozók jobban tudnak összpontosítani feladatuk elvégzésére, így csökken a selejt termékek gyártása, illetve a munkahelyi balesetek mennyisége. A száraz levegő továbbá szárítja a dolgozók szemét, fülét és nyálkahártyáját is, melyutóbbi a felsőlégúti megbetegedések melegágya. A megfelelő relatív páratartalom gondoskodik róla, hogy ezek a fajta megbetegedések csökkenjenek és megelőzi a nemvárt munkaerőhiányt és betegszabadságot.

A HydroPort mobil párásító berendezéseink egyúttal hűtik és párásítják az ipari csarnok levegőjét. Mivel gépeink a vizes hűtés elveit követik, a víz párologtatásán keletkező hőelvonással hűtik a csarnok légterét, így károsanyag-kibocsátásuk egyenlő a nullával. A gépek alján elhelyezkedő víztartályból egy keringető szivattyú feltolja a vizet egy speciális kialakítású csepegtető tálcára, amely egyenlően oszlatja azt szét egy nedvesít tömbön, vagy másnéven béléstesten. A cellulóz alapú béléstest méhsejt mintázata arról gondoskodik, hogy a levegő a lehető legnagyobb felületen találkozzon a vízzel és párologtassa azt. A gépekben elhelyezett ventilátor egy szűrőbetéten szívja át az ipari csarnok elhasznált levegőjét és továbbítja azt a nedves béléstest felé, ahol természetes úton újra megszűri a szálló portól és pollentől. A természetes szűrés hozzájárul a por és pollen megkötésével a dolgozók allergiás tüneteinek csökkentéséhez. A gépeket elhagyó friss, páradús levegő akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszív a gyártóterületről.

Ipari párásítás költségei

A HydroPort jutányos ára mellett üzemeltetése rendkívül energia- és költséghatékony a meglepően alacsony víz- és áramfelvétele miatt (EER 15-40!). A rendszer telepítéséhez villamos energiára és vízre van szükség. A vizet egy slagcsatlakozással köthetjük akár csapvíz rendszerükre, így a gép automatikusan tölti víztartályát egy úszós szelepen keresztül, mely elzár, mikor a tartályban található víz eléri a beállított szintet. Amennyiben a fix vízrákötés nem megoldható az adott területen, a gépek kialakítása lehetővé teszi a manuális feltöltést is, az oldalukon található ajtón keresztül.

Ipari párásítás előnyei

Néhány előnye a HydroPort evaporatív berendezésnek ipari létesítményében:
  • Nincs szükség tervezési- és engedélyeztetési díj megfizetésére
  • A gépek kerekeinek köszönhetően könnyedén áthelyezhetők
  • A ventiláció iránya és intenzitása személyre szabható
  • Alacsony ráfordítás és karbantartás
  • Természetes hűtési technológiájának köszönhetően nincs károsanyag-kibocsátás
  • Csökkenti a felsőlégúti megbetegedések kockázatát és az allergiás tüneteket

Kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését és ismerje meg innovatív hűtési- és párásítási rendszereink további előnyeit ipari csarnokára nézve! Érjen el jobb helyezéseket a versenyben környezettudatos rendszereink garantált megtakarításaival! Hívjon még ma!