A nyomdaipari légkezelés egyre fontosabb szerepet tölt be a folyamatos klímaváltozás miatt. A nem megfelelő légkör egy nyomdában nagy befolyással van a dolgozók egészségi állapotára és az általános komfortérzetükre. A légkezelés elhanyagolása a nyomdaiparban a dolgozók figyelmetlenségéhez vezet, ami jobb esetben csak selejt-gyártással jár, de rosszabb esetben akár komoly sérüléseket is okozhat a nagyméretű és veszélyes gépek között. Hazánkban az éghajlatnak köszönhetően az év kétharmadában a relatív páratartalom alacsony, ez hatással van a nyomdaiparban használt papírra.
Alacsony páratartalom mellett a papír kiszárad és vetemedik. Ezzel hozzájárulva a selejt gyártásához, vagy az elvárt minőség alulteljesítéséhez, ami elvesztegetett befektetést jelent. Páradúsabb levegőben a papír minősége javul, lényegesen könnyebb vele dolgozni, mivel könnyebben lehet hajlítani, vágni és nehezebben szakad.
A HydroPort mobil párahűtő berendezéseink hatékony segítséget nyújtanak a nyomdaipar számára, mert a fent említett problémákat egy csapásra megszűntetik. Mobil hűtési rendszereink egyúttal párásítják és hűtik a nyomda beltéri levegőjét. Mindezt meglehetősen energia- és költséghatékonyan teszik az alacsony elektromos áram- és vízfelhasználásnak köszönhetően. Működtetésük roppant egyszerű, sem felügyeletet, sem pedig szakértelmet nem igényel. Kerekeken gurulva a párahűtő berendezés könnyedén áthelyezhető az önök igényei szerint. Természetes vizes hűtését használva a levegőnek, semmilyen káros hatással nincs a dolgozók számára, sőt, megköti a port és a pollent, így
az allergiás tüneteiket is enyhítheti alkalmazottainak, ezzel is hozzájárulva a megfelelő munkahelyi légkör megteremtéséhez.

nyomdaipar-hutes

 

Néhány pozitív velejáró, ha a HydroPort hűtési rendszert választják nyomdájuk légkezelésére:
 • Megspórolják a tervezési- és engedélyezési költségeket
 • Elenyésző kivitelezési ráfordítás az olcsó berendezések mellett
 • A papír minősége és megmunkálhatósága bizonyítottan javul
 • Kevesebb selejt gyártása és javult munkakedvű dolgozók
 • Rendkívül energia- és költséghatékony megoldás más rendszerekhez képest az alacsony
  áram- és vízfelhasználásnak köszönhetően (EER 15-40)
 • A ventiláció iránya és intenzitása, valamint a levegő páratartalma is egyszerűen
  szabályozható
 • Szaktudást és felügyeletet sem igényel a párahűtők működtetése

A HydroPort gépek akár csapvízzel is üzemelnek. A vizet kiépített víz-betápról is be lehet tölteni egy vizes tömlő segítségével, így automatikusan újratölti tartályát, a párologtatás folyamán a gépünk. Amennyiben ez az opció nem áll rendelkezésre, a kézi feltöltést is lehetővé teszi a berendezések oldalán kialakított ajtón keresztül.
Nyomdaipari hűtés szempontjából mindenképp remek megoldás a rendkívül költség- és energiahatékony HydroPort mobil berendezés, mivel kedvező ára ellenére a hűtési kapacitása
elérheti a 8-12°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű párás levegő befújását a légtérbe. Ezzel elősegítve a dolgozók jókedvét és feladatukra való összpontosítását.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy energetikai mérnökeink egy helyszíni felmérést követően pontos útmutatást tudjanak adni az önök nyomdaipari hűtésével és légkezelésével kapcsolatban!