A mai világban a háztályi csirketartás már elenyésző az ipari szintű baromfitelepek növekedése következtében. Minden gazda számára köztudott, hogy az állatok jóléte merőben függ a környezetük légkörétől. A szárnyasok fejlődése, szaporodása, húsuknak és tojásuknak minősége is annak függvénye, hogy életterük mennyire komfortos számukra. A túl magas hőmérsékletnek köszönhetően (>25°C) az állatokat stresszhatás éri és ez rontja étvágyukat, aktivitásukat. Mivel az evolúció folyamán a baromfik nem fejlesztettek verejtékmirigyeket, ha testhőmérsékletük 4°C-kal emelkedik, akár az azonnali elhullás is veszélyeztetheti őket. A baromfitelepek zsúfoltsága pedig csak fokozza a kockázatot, illetve a különböző fertőzések lehetőségét. A felsorolt problémák elkerülésében vagy enyhítésén egy innovatív megoldás könnyen segíthet.
A baromfitartó gazdák körében különböző eszközök használata nyújt segítséget a csirkék jóléte érdekében pl. a folyamatos friss itatóvíz biztosítása, az árnyékolástechnika vagy a ventilátoros légkeringetés, de ezek sem hozzák a várt 100%-os hatást.
A párahűtés azonban olyan megoldás, mely bizonyítottan javítja az állattartó telepek életkörülményeit, nem csak a tenyészállatok, de az őket gondozó emberek számára is.

baromfitelep-hutes

A HydroPort mobil párahűtő berendezésekkel baromfitelepük klímáját költséghatékonyan javíthatják, ezzel az
állatok stresszérzetét megszüntetve:
 • nagyobb mennyiségű és jobb minőségű tojás
 • jobb minőségű hús és toll
 • gyorsabb természetes úton való szaporodás

A HydroPort gépek nem igényelnek szaktudást, egyszerű telepítésükkel pillanatok alatt jobb eredményeket érhetnek el a gazdák. Párahűtő gépeink kerekeken gurulnak, így átmozgatásuk szintén könnyen megoldható. Az evaporatív mobil hűtőgépek különböző használati alternatívákat kínálnak, feltöltésük származhat kiépített víz betápról (akár csapvízről), vagy abban az esetben, ha ez nem megoldható, akár kézzel is tölthető a berendezés oldalán kialakított ajtón keresztül.

baromfitelep-hutese

Amennyiben a HydroPort párahűtő rendszert választja baromfitelepének és szárnyasai életkörülményeinek fokozásának
érdekében, az következő előnyökkel jár:
 • Egyszerű és gyors telepítés, elkerüli a magas kivitelezési költségeket
 • Megspórolja a tervezési- és engedélyeztetési- kiadásokat
 • A gépek aljára szerelt 4 kerék garantálja a könnyű mozgatást
 • A ventiláció iránya és intenzitása egyszerűen konfigurálható
 • Felügyelet nélkül is hibátlan működés
 • Energia- és költséghatékony működés az alacsony áram- és vízfelhasználásnak köszönhetően
  (EER 15-40)

A mobil párahűtő gépeink árának és költséghatékonyságának ellenére hűtési teljesítményükkel akár 8-12°C hőmérsékletcsökkenést is képesek elérni a megfelelő beállításokkal, ezzel garantálva a jószágok, illetve az őket gondozók élet- és munkakörülményeinek javítását.

Cégünk ingyenes helyszíni felmérést kínál energetikai mérnökei által, hogy mielőbb köszönthessük
önöket ügyfeleink széles körében!