Az acélgyártás folyamatához elengedhetetlen a folyamatos hőmérséklet-szabályozás. Erre nem csak a dolgozók jóléte érdekében, de bizonyos gyártási folyamatok során a fémek hőmérsékletre való érzékenysége miatt is szükség van. A fémek gyártása és megmunkálása folyamán rengeteg hő szabadul fel, ami a gépekből a légkörbe kerül. A túl magas hőmérsékletű levegőben a dolgozók teljesítménye csökken, illetve figyelmük sem a munkájukra összpontosul. Ennek hiányában sok selejt kerül gyártás alá, illetve a nagy és veszélyes gépek komoly sérüléseket is okozhatnak a gépkezelők számára. A fémek megmunkálása a nagy hőkibocsátás mellett felszabadít ártalmas gázokat és olajgőzt, amelyek tovább rontják a munkahelyi légkört és az alkalmazottak munkakedvét.

A HydroPort párahűtő berendezések remek megoldást nyújtanak a felsorolt problémák megszüntetésére. Kialakításuk egyúttal tisztítja, hűti és párásítja a gyártócsarnok elhasznált levegőjét.
A mobil hűtőberendezés alján elhelyezkedő víztartályból egy szivattyú segítségével a gép tetejére juttatja a vizet, majd egy speciális méhsejt alapú papír béléstesten egyenletesen szétoszlatja azt. A gép hátulján található ventilátor átszívja az elhasznált meleg levegőt egy szűrőbetéten és kifújja a béléstesten keresztül. Így a szétoszlatott víz párolgásának hőelvonásával hűti a területet. A HydroPort párahűtő gépek működése a vizes hűtés elvein alapul, tehát más hűtőrendszerekhez képest rendkívül energia- és költséghatékony.

acelgyar-hutes

Néhány kiemelt előny az acélgyárak hűtésében:
  • Nincs tervezési- és engedélyeztetési költség
  • Kisméretű beruházás
  • Természetes & irányított légtisztító funkció (akár opcionális extra előszűrővel)
  • A csekély víz- és villamosenergia felhasználásnak köszönhetően rendkívül költséghatékony és
    környezetbarát megoldás (EER 15-40)
  • Kerékre szerelt kivitel, tehát egyszerű az átmozgatás
  • Különböző munkaállomások igényeire szabható
  • Működtetése nem igényel felügyeletet

A HydroPort párahűtési rendszer kiépítése gyors és egyszerű. Alkalmazása nem igényel sem szaktudást, sem pedig állandó felügyeletet. A gépek kialakítása lehetővé teszi a kiépített víz-betápról való feltöltést egy úszóval ellátott szelepen keresztül automatikusan (akár csapvízről is). Néhol nincs lehetőség a víz kiépítésére, ilyen esetekben a berendezés oldalán kialakított ajtón keresztül lehet feltölteni a víztartályt manuális módon.
A párahűtéssel légkezelt területeken a selejtek gyártása csökken, illetve balesetek is kevésbé fordulnak elő. A HydroPort párahűtő gépek növelik az acélipari gyártócsarnok levegőjének relatív páratartalmát, míg a hagyományos légkondicionáló berendezések épp ellenkezőleg; szárítják azt. A szárazabb légkör további dolgozói hátrányt jelent, ugyanis növeli a felsőlégúti megbetegedések számát, így a betegszabadságok mértékét is.
Energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését követően pontos képet kaphatnak az evaporatív hűtésről acélipari üzemükre nézve. Vegyék fel velünk a kapcsolatot még ma és élvezzék a technológia adta természetes hűtési lehetőségeket mihamarabb!