A bútorgyártásban óriási szerepet tölt be a megfelelő légkezelés, legyen szó a levegő párásításáról vagy hűtéséről. Köztudott, hogy a dolgozóknak annál nehezebb összpontosítani feladatukra, minél melegebb, fülledtebb környezetben kell azt véghezvinni. Ez pedig a faiparban hatalmas felelősséggel jár, mivel veszélyes gépeket kell használni a munkavégzés folyamán, ami nem engedi meg a figyelmetlenséget, mert könnyen akár végzetes hibákhoz is vezethet.

A megmunkálandó faanyag szempontjából sem elhanyagolható a megfelelő légkör fenntartása annak érdekében, hogy minőségi munkát adhassunk ki kezeink közül. Ha a páratartalom túl alacsony, az anyag kiszárad, repedezni kezd és vetemedik. Ezzel merőben lecsökkentve a végtermék minőségét.
Hazánk éghajlatát tekintve, az év kétharmadában a relatív páratartalom alacsony, ezzel megnehezítve a faipari dolgozók munkáját. Optimális páratartalom mellett a fa feldolgozása, kezelése és tárolása is egyszerűbb, ami az alapanyag és a késztermék eltarthatóságát is jelentősen növeli.

faipar-hutes

A HydroPort párahűtő berendezések kiváló megoldást kínálnak a faipari megmunkálóüzemeknek, mivel a természetes vizes hűtési elvnek köszönhetően megkötik a levegőben szálló por nagyrészét és a padló felé taszítják azokat. Használatuk nem igényel szaktudást, felügyelet nélkül is tökéletes teljesítménnyel bírnak. Evaporatív hűtéssel működő gépeink különböző opciókat tesz lehetővé használatukhoz. A Hydroport gépek üzemeléséhez szükséges vizet rácsatlakoztathatjuk egy vizes tömlő segítségével a kiépített víz-betápra, így egy úszóval ellátott jakab-szelepen keresztül automatikusan tölti magát a berendezés a párologtatás folyamán. Amennyiben erre nincs mód az adott területen, kézi feltöltésre is van lehetőség a gépek oldalán kialakított ajtón keresztül (akár csapvízzel is!).

A HydroPort hűtési rendszer előnyei:
  • Kedvező telepítési kiadások más rendszerekhez képest
  • Megspórolja a tervezési- és engedélyeztetési költségeket
  • Könnyű átmozgatás a berendezések aljára szerelt kerekeknek köszönhetően
  • A minimális áram- és vízfelhasználásnak köszönhetően gépeink határozottan energia- és
    költséghatékony megoldást jelentenek a faiparban (EER 15-40)
  • A ventiláció intenzitása és iránya egyszerűen állítható, hogy azon a területen és olyan
    mértékben üzemeljenek, ahol, és ahogy azt önök szeretnék
  • Használatuk nem igényel sem felügyeletet, sem pedig szaktudást

faipar

A környezetbarát HydroPort hűtési rendszerek alacsony ára és költséghatékony működtetése ellenére hűtési kapacitásuk is szemügyre méltó; akár 8-12°C-os hőmérsékletcsökkenésre is képesek az adott területre szabott beállításokkal.
Vegye fel velünk a kapcsolatot és energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését követően vizsgálja meg a dedikáltan önök részére javasolt megoldásokat faipari hűtés és párásítás tekintetében!
Keressen minket még ma, hogy mielőbb üdvözölhessük önöket új, elégedett ügyfeleink között!