A mai felgyorsult világban egyre elenyészőbb az otthon termesztett zöldségek és gyümölcsök, esetleg húsok fogyasztása, inkább a boltokban vásárolt, zöldség és gyümölcsipari élelmiszereké a főszerep. Ezek a termékek viszont jellemzően nagy utakat tesznek meg, és külön gondossággal kell ügyelni a frissentartásukra. A nem megfelelő páratartalomban tárolt zöldségek és gyümölcsök akár 50% (!!)-ot is veszíthetnek súlyukból a kipárolgó nedvességtartalom miatt. Mivel jellemzően ezeket az élelmiszereket súlyra mérik, nem pedig darabra, a kipárolgó nedvességtartalomból következő súlycsökkenés jelentős veszteségeket hoz létre. Azoknál a jellemzően trópusi gyümölcsöknél pl. ahol darabszámra vannak árazva a termékek, a kiszáradásból adódó esztétikai hátrányok szintén negatívan hatnak az üzletre.

gyumolcsipar-hutes

Az élelmiszeripari dolgozók jóléte legalább annyira fontos szereppel bír, mint az eladásra kínált élelmiszereké. A nem megfelelően kezelt levegőben dolgozó munkások bizonyítottan kevésbé tudnak összpontosítani munkájuk elvégzésére és ez akár baleseteket is okozhat. A túl száraz levegő hatására a dolgozók szeme, orra vagy nyálkahártyája is kiszáradhat, mely utóbbi a felsőlégúti megbetegedéseknek tökéletes táptalajt nyújt. A nem várt munkaerőkiesés vagy az esetleges balesetek további elkerülhető veszteséget jelentenek az élelmiszeriparban, melyet egy egyszerű beruházással meg lehet előzni.

Cégünk HydroPort mobil evaporatív hűtési- és párásítási rendszerei tökéletes megoldást nyújtanak az élelmiszeripar raktárainak és polcainak légkezelésére. A berendezések működése a vizes hűtés elvein alapul, a víz párolgásán keletkező hőelvonással hűti a levegőt, így a károsanyag-kibocsátásuk egyenlő a nullával.

Néhány előnye az élelmiszeripar, gyümölcsipar és zöldségipar párásítására használt HydroPort berendezéseknek:
  • A gépek kedvező ára mellett karbantartásuk és üzemeltetésük is rendkívül költséghatékony
  • A hűtési- és párásító rendszer működtetése nem igényel szaktudást
  • A berendezések tartálya automatikusan tölthető, így nincs szükség állandó felügyeletre
  • A HydroPort kerekeken gurul, így könnyedén áthelyezhető
  • Természetes szűrésének köszönhetően csökkenti az allergiás tüneteket

gyumolcsipari-hutes

A mobil evaporatív rendszer telepítése mindössze áram- és vízrákötést igényel. A vizet akár a csapvízrendszerre csatlakoztatva automatikusan tudjuk tartályába tölteni egy úszóval ellátott szelepen keresztül, mely elzár, ha a víztartályban megfelelő a víz szintje. A gépek alja maga a víztartály, melyből egy keringető szivattyú juttatja fel a vizet egy csepegtető tálcára, ami egyenletesen szétoszlatja azt egy cellulóz alapú béléstesten. A papír béléstest méhsejt mintázatú, így a levegő maximális felületen találkozhat a vízzel és párologtathatja azt. A gépek ventilátora átszívja a terület használt levegőjét egy szűrőbetéten és tovább löki azt az átnedvesített béléstesten. Itt természetes úton újra megszűri a levegőt a szálló portól és pollentől, így támogatva az allergiás tünetek csökkentését. A gépekből kilépő friss és páradús levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint az, amit elszívott a területről.

Keressen minket még ma és igényelje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését, hogy mihamarabb megismerhesse az evaporatív rendszerek élelmiszeripari előnyeit! Hívjon bátran és élvezze ennek a környezetbarát hűtési- és párásítórendszernek előnyeit a konkurenciával vívott versenyben!