Nincs olyan nő, aki ne örülne egy ok nélkül kapott szál virágnak. Természetesen a virágszeretők nem bonthatók nemekre, bárki háza tájékán megtalálhatók szebbnél szebb növények. Viszont ahhoz, hogy mindenki hozzájusson a számára megfelelő virághoz vagy csokorhoz, ipari szintű virágtenyészetekre van szükség. Ezeknek a virágtermesztő üvegházaknak komoly feltételei vannak a megfelelő minőségű és mennyiségű virághozam megtermesztéséhez. A virágok optimális fejlődése a megfelelő körülmények kialakításában rejlik, melyhez a hőmérséklet, a páratartalom és a fényviszonyok szabályzása a kulcs.

A HydroPort mobil evaporatív berendezések egyszerre képesek a fóliaházak hőmérsékletét és páratartalmát szabályozni. Rendszerünk a vizes hűtés elvein működik, tehát a víz párolgásán keletkező hőelvonással hűti a levegőt. Mivel ezen a működési elven dolgozik a rendszer, károsanyag-kibocsátása nincs.

A rendszer telepítéséhez áramra és vízre van szükség mindössze. A vizet akár csapvizes rendszerről is ágaztathatjuk, így automatikusan tölti gépünk a víztartályát egy úszós jakabszelepen keresztül, mely elzár, mikor a tartály eléri a beállított vízmagasságot. A mobil berendezések alja maga a víztartály, ahonnan egy szivattyú juttatja fel a vizet egy csepegtető tálcára, hogy egyenletesen szétoszlassa egy úgynevezett nedvesítő tömbön (béléstesten). A speciális cellulóz alapú béléstest méhsejt mintázatú, ami arról gondoskodik, hogy a levegő a legnagyobb felületen találkozhasson a vízzel és végbe mehessen a párolgás, így a levegő hűtése.

viragtermesztes-hutes

A gép ventilátora átszívja a zöldház használt levegőjét egy szűrőbetéten, majd továbbítja azt a nedves béléstest felé, ahol ezúttal már természetes úton, újra megszűri a levegőben szálló port és pollent. Így csökkentve a dolgozók, esetleg látogatók allergiás tüneteit. A gépekből kilépő friss és páradús levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszívott az üvegház légteréből.

Néhány kiemelt előnye üvegházának párásítására berendezéseinkkel:
  • Nincs károsanyag-kibocsátás
  • Rendkívül gazdaságos és költséghatékony üzemeltetés
  • Egyszerű és gyors kivitelezés, kis ráfordítással
  • A gépek kerekei gondoskodnak az egyszerű mozgatásról
  • Szaktudást nem igényel a rendszer működtetése
  • Automatikus működésének köszönhetően nincs szükség állandó felügyeletre

A HydroPort mobil evaporatív berendezések rendkívül kedvező ára mellett karbantartásuk elenyésző és üzemeltetésük további megtakarításokat garantál a csekély áram- és vízfogyasztásnak köszönhetően.

Keresse fel energetikai mérnökeinket és igényelje ingyenes helyszíni felmérésüket, hogy meggyőződhessen a cégünk által javasolt innovatív megoldások további előnyeiről virágtenyészete érdekében! Vegye fel a versenyt és érjen el sikereket egy ilyen egyszerű, fenntartható, mégis környezetbarát rendszer támogatásával!