A nyomdaipar számára létfontosságú a megfelelő beltéri páratartalom-szabályozás. Minden nyomdaipari dolgozó tudja, ha nincs szabályozva a beltéri relatív páratartalom, a feldolgozásra váró vagy már kinyomtatott papír száradni és deformálni kezd. A nem megfelelő páratartalomban kezelt papír feldolgozása selejt termeléséhez vezet, sokkal nehezebb vele dolgozni, mint a páradús levegőben tárolt anyaggal. Megfelelő körülmények között a lapok minősége javul, könnyebben lehet vágni, vagy hajlítani és kevésbé szakad.

A szakmai hátrányok mellett a dolgozók egészségére is hatással van a túl száraz nyomdaipari légtér. Ha nincs megfelelően párásítva a levegő, az alkalmazottak szeme, füle, nyálkahártyája kiszáradhat, a felsőlégúti megbetegedések jelentős része pedig jellemzően ezutóbbi következménye.

nyomdaipar-parasitas

Cégünk HydroPort mobil párásító berendezései az előbb felsorolt problémák megszűntetésére tökéletes választás, ugyanis nem csak a hőmérsékletet, de a páratartalmat is könnyedén képes szabályozni a nyomdában. Kerekeken gurítva a nyomda padlóján egyszerűen áthelyezhetők, illetve a ventiláció irányát és intenzitását szintén igény szerint lehet állítani. A gépek üzemeltetéséhez nincs szükség szaktudásra vagy állandó felügyeletre.

A HydroPort párahűtő rendszer a víz elpárologtatásával hűti le és párásítja egyúttal a nyomda beltéri levegőjét. A berendezések alján található a víztartály, melyből egy keringető szivattyú felnyomja a vizet a gép felső részén található csepegtető tálcára. A tálca egyenletesen eloszlatja a vizet a speciális cellulóz alapú béléstesten, melynek méhsejt mintázata gondoskodik arról, hogy a levegő a lehető legnagyobb felületen párologtasson. A gépek belsejében elhelyezett ventilátor átszívja a nyomda száraz és használt levegőjét egy szűrőbetéten és továbbítja azt az átnedvesített béléstest felé. Itt a HydroPort természetes úton újra megszűri a levegőt és megköti a levegőben szálló papírport és pollent, ezzel csökkentve a dolgozók allergiás tüneteit. A berendezésből kilépő levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint a nyomda légteréből elszívotté.

A rendszer üzemeltetéséhez mindössze villany- és vízkiállásra van szükség, akár csapvízzel is működtethető. A vizet egy tömlőn keresztül töltjük automatikusan a gép víztartályába egy úszóval ellátott szelepen keresztül, mely mikor eléri a beállított vízszintet, elzár. Ha nincs lehetőség vízkiépítésre, a HydroPort kialakítása lehetővé teszi a manuális feltöltést is az oldalukon található ajtón keresztül.

A HydroPort mobilberendezéseinek előnyei a nyomdaiparban:
  • Kerekeken gurulva könnyű szerrel áthelyezhetők a gépek másik munkaállomásra
  • A párásító rendszer telepítése minimális ráfordítást igényel
  • Az üzemeltetéshez nem szükséges szaktudás, vagy állandó felügyelet
  • Rendkívül energia- és költséghatékony a minimális víz- és áramfogyasztásnak köszönhetően
  • Nincs szükség tervezési- és engedélyezési díjak megfizetésére

Ezeken kívül rengeteg további előnyre tesz szert, ha a HydroPort mobil párahűtő rendszer mellett dönt nyomdaipari egységében. Tudjon meg még többet energetikai mérnökeinktől, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, hogy tájékozódhasson lehetőségeiről a nyomdai légkör párásításával kapcsolatban! Vegye fel velünk minél hamarabb a kapcsolatot!