A forró nyári melegek rendkívül gyorsan felmelegíthetik az üveggyár épületét köszönhetően a sugárzó hőnek, a nagyméretű üvegfelületeknek, vagy a beltéren működő nagyméretű gépek által felszabadított hőnek. A nyári időszakban száraz a levegő, ez további kellemetlenségeket okoz a gyártócsarnok dolgozóinak. Bizonyított tény, hogy a nem megfelelően kezelt légterű ipari egységek dolgozói kevesebb figyelmet tudnak összpontosítani a munkájukra, így nagyobb mennyiségű selejtet termelnek, valamint a munkahelyi balesetek száma is összefüggésbe hozható a rossz légkörrel. A selejt termelése elkerülhető kiadás, csakúgy, mint a nem várt munkaerőkiesés, mely születhet balesetből, vagy megbetegedésből. A túl száraz levegőben dolgozó üveggyári alkalmazottak orra, szeme, füle és nyálkahártyája is kiszáradhat, melyutóbbi tökéletes táptalajt nyújt a felsőlégúti megbetegedéseknek.

uveggyartas-hutes

A HydroPort mobil evaporatív berendezések egyúttal hűtik és párásítják az üveggyár légterét, ezzel csökkentve a megbetegedések gyakoriságát. Rendszerünk a vizes hűtés elvein üzemel, tehát a víz párolgásából keletkező hőelvonással hűti a levegőt. Mivel ezt a természetes hűtési technológiát alkalmazza, a gépeknek nincs károsanyag-kibocsátásuk.

A mobil evaporatív rendszer telepítéséhez mindössze áram- és vízrákötésre van szükség, ezutóbbi lehet akár csapvíz is. A vizet egy tömlő segítségével kötjük rá berendezésünkre, mely így automatikusan tölti a víztartályát egy úszós szelepen keresztül, ami elzár, ha a tartály eléri a beállított vízmagasságot. Azokon a területeken, ahol nem megoldható a víz állandó rákötése, a gépek oldalán kialakított ajtón keresztül is tölthetjük a tartályt manuális úton.

A HydroPort berendezések alján fekvő víztartályból egy keringető szivattyú tolja fel a vizet egy csepegtető tálcára, mely egyenletesen szétoszlatja azt egy ú.n. nedvesítő tömbön (másnéven béléstesten). A cellulóz alapú béléstest méhsejt mintázatú, aminek köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen tudja párologtatni a vizet. A gépek ventilátora átszívja az üveggyár elhasznált meleg levegőjét egy szűrőbetéten és továbbítja azt a nedves béléstest felé, ahol az természetes úton kiszűri a levegőben szálló port és pollent. A berendezésekből kilépő friss és páradús levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszívott a csarnokból.

Néhány előnye a HydroPort mobil berendezéseknek:
  • Természetes szűrése csökkenti a dolgozók allergiás tüneteit
  • Kerekein gurítva könnyen áthelyezhető
  • Képes a munkaállomás hőmérsékletét és páratartalmát stabilan tartani
  • Környezetbarát megoldás, károsanyag-kibocsátása = 0

A mobil berendezések kiváló ára mellett a fenntartásuk és hosszútávú üzemeltetésük további megtakarításokat jelent üveggyára számára a rendkívül alacsony víz- és energiafelhasználásnak köszönhetően.

Igényelje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését és ismerje meg, milyen további előnyökre tehet szert a cégünk által javasolt innovatív hűtési- és párásítási rendszerekkel üveggyára számára! Érjen el sikereket a versenyben egy egyszerű, fenntartható, mégis környezetbarát megoldással a versenytársaival szemben!