Az acélipari csarnokok, műhelyek veszélyes területei az iparnak. A rengeteg nagyméretű megmunkáló gép maximális odafigyelést igényel a kívánt termék gyártásához és a fenyegető balesetek elkerüléséhez. Ezeken a helyszíneken rengeteg hő, olajgőz és hegesztő-füst (mérgező gázok & por) szabadul fel, melyek megnehezítik a dolgozók mindennapi, egyébként sem egyszerű munkáját.
Bizonyított, hogy a nem megfelelő munkahelyi légkör (pl. túl magas hőmérséklet) elvonja a munkások figyelmét, mely komoly balesetekhez vezethet. Mivel a fémek különösen érzékenyek a hőmérsékletre, precíz megmunkálásukhoz állandó és stabil hőmérsékletre van szükség. Ebben nyújt segítséget a cégünk által forgalmazott HydroPort mobil párahűtő rendszer. Berendezéseinkkel egyszerre tudja biztosítani a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat, hozzájárulva a dolgozók kemény munkájának enyhítéséhez, munkakedvük növeléséhez és nem utolsó sorban a baleseteik elkerüléséhez.

cnc-muhely

A HydroPort mobil párahűtők a vizes hűtés elvein működnek, a levegőt a párolgással bekövetkező hőelvonás hűti. A gépek alján elhelyezkedő víztartályból egy szivattyú felnyomja a vizet egy csepegtető tálcára, mely egyenletesen eloszlatja azt egy speciális cellulóz alapú béléstesten. A béléstest méhsejt alapú, aminek formatervezése lehetővé teszi, hogy a levegő a lehető legnagyobb felületen érintkezzen a vízzel és párologtassa azt. A berendezésben elhelyezett ventilátor átszívja a műhely használt levegőjét egy szűrőbetéten, majd továbbítja azt az átnedvesített béléstest felé. Itt a víz természetes módon lehűti a levegőt, illetve megköti a benne található port és pollent. A kilépő felfrissített levegő akár 8-12°C-kal is hűvösebb lehet, mint a CNC műhely levegője.

A HydroPort mobil berendezés néhány előnye műhelyében:
  • Hűti, párásítja és pormentesíti a levegőt
  • Telepítése nem igényel jelentős ráfordítást
  • Természetes úton megköti a pollent, így enyhíti az allergiás tüneteket
  • Csekély víz- és áramfogyasztásának köszönhetően rendkívül energia- és költséghatékony
  • Kerekei lehetővé teszik a gépek egyszerű átmozgatását
  • Üzemeltetésük nem igényel sem szaktudást, sem pedig állandó felügyeletet

cnc-muhely-hutes

A mobil párahűtő rendszer telepítéséhez mindössze elektromos áram és víz (akár csapvíz) kiépítése szükséges. A vízrendszerről egy tömlőn keresztül töltjük a berendezés tartályát automatikusan egy úszóval ellátott szelep segítségével, mely elzár, mikor a víz eléri a beállított magasságot. Abban az esetben, ha a víz kiépítése nem megoldható, a gépek oldalán kialakított ajtón keresztül is tölthetjük a víztartályt manuálisan.
Kérje energetikai mérnökeink ingyenes helyszíni felmérését és ismerje meg, milyen további előnyei vannak a HydroPort mobil párahűtő rendszernek CNC műhelyében! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy mihamarabb üdvözölhessük önöket elégedett ügyfeleink között!