A légkezelés nagyon fontos szerepet tölt be a műanyagiparban. A műanyaggyártás folyamán felszabaduló hő elviselhetetlen munkakörülményeket teremthet az ott dolgozók számára. Bizonyított tény, hogy a nem megfelelően hűtött munkahelyeken több a legyártott selejt és a fizetett betegszabadság is, melyek egy vállalat számára gyarapodó kiadásokat jelentenek. A párával hűtött légkörben a műanyagipari alkalmazottak jobban tudnak összpontosítani, ezáltal javul a munkakedvük és kevesebb veszély is fenyegeti őket. Egészségi állapotuknak is kedvez ez a fajta hűtési módszer, ugyanis a vizes hűtésnek köszönhetően a felsőlégúti megbetegedések kockázata is csökken.

A hagyományos klímaberendezések szárítják a levegőt és rengeteg energia felvételére van szükségük ahhoz, hogy megfelelő hőmérsékletet tudjanak elérni a műanyagipari gyártócsarnokban. Ezzel szemben a HydroPort mobil evaporatív hűtési berendezések energia- és vízhasználata elenyésző.

muanyagipar-hutes

 

Néhány alapvető előnye a HydroPort hűtési rendszernek a műanyagiparban:
  • A vízalapú hűtésnek köszönhetően csökken a szállópor a levegőben
  • Egyszerű telepítés és az üzemeltetés nem igényel szaktudást
  • Emberi felügyelet nélkül is tökéletesen működő rendszer
  • Megspórolja az engedélyeztetés- és a tervezés költségeit
  • Olcsó és gyors helyszíni telepítés
  • Könnyen állítható a befújt levegő iránya és intenzitása
  • A berendezések aljára szerelt kerekeknek köszönhetően könnyű az átmozgatás

A HydroPort párahűtő berendezések jutányos ára mellett az üzemeltetésük további anyagi megtakarítást tesz lehetővé. Rendkívül alacsony a víz- és energiafelhasználása a hagyományos légkondicionálókhoz képest (EER 15-40), és a megfelelő beállításokkal akár 8-12°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű befújt levegőt is képes előállítani. Egy ilyen módon hűtött gyártócsarnok légkörében a dolgozók újult erővel, nagyobb munkakedvvel tudják ellátni munkájukat 100%-ban, elkerülve a hibás termékek gyártását, illetve nem utolsó sorban a figyelmetlenségből elkövetett, akár végzetes baleseteket is.

muanyagipar

Gépeink kialakítása lehetővé teszi a kiépített víz-betápról való működést (akár csapvízről is). Így egy vizes tömlőn keresztül tölti fel tartályát a mobil párahűtő automatikusan, egy úszóval ellátott jakab-szelep segítségével. Bizonyos területeken erre azonban nincs lehetőség, ilyen esetekben a gépek oldalán elhelyezett ajtón át lehet megtölteni manuálisan a HydroPort evaporatív hűtőberendezés víztartályát. Mivel a párahűtő berendezések azon a területen fejtik ki hatásukat, ahova el vannak helyezve, több gép telepítésénél akár különböző beállításokat is alkalmazhatnak eltérő gyártási, vagy dolgozói igényeknek megfelelően.
Cégünk energetikai mérnökei különös odafigyeléssel végzik helyszíni felmérésüket, annak érdekében, hogy tökéletes képet tudjanak önök elé tárni a műanyagipari hűtés tekintetében. Keressen minket még ma, hogy mihamarabb élvezhessék a párahűtés adta megoldásokat gyártócsarnokuk területén!