Az iroda légkezelése feltétlen szükséges az irodai dolgozók maximális teljesítésének elérése érdekében. A jellemzően rosszul vagy elavultan hőszigetelt homlokzatok, illetve a méretes üvegfelületeknek köszönhetően pillanatok alatt átforrósodhat az iroda levegője a sugárzó nyári forró napsütéstől. Egy nem megfelelően párásított, túl meleg irodában az alkalmazottak kevésbé tudnak összpontosítani, mert figyelmük jelentős részét elvonja a kellemetlen légkör. A hagyományos légkondicionáló berendezések rengeteg energiát használnak fel nyáron az irodai légkör lehűtésére és emellett szárítják a beltéri levegőt.

iroda-parasitas

A cégünk által tervezett, illetve forgalmazott mobil párahűtő berendezések nagyszerű megoldást nyújtanak az irodai légkezelésre mind hűtés, mind párásítás szempontjából. A túl száraz irodai levegő a dolgozók egészségügyi állapotát merőben befolyásolja, ugyanis szem- fül- és nyálkahártya-szárazságot okozhat, mely utóbbi a felsőlégúti megbetegedések legfőbb melegágya. A megbetegedések nem várt munkaerőhiányt eredményeznek, ami az irodát hátrébb sorolja a versenyben.

A HydroPort mobil evaporatív berendezések a víz párolgásán keletkező hőelvonással hűtik a levegőt természetes úton. A berendezések alján elhelyezkedő tartályból egy szivattyú juttatja el a vizet a gép felső részén található csepegtetőtálcára, mely egyenletesen szétoszlatja azt egy úgynevezett nedvesítő tömbön (másnéven béléstesten). A papír béléstest méhsejt mintázatú, melynek köszönhetően a levegő a lehető legnagyobb felületen érintkezik a vízzel és párologtatja azt. A berendezés ventilátora egy szűrőbetéten szívja keresztül az iroda elhasznált levegőjét és tovább tolja azt az átnedvesített béléstesten, ahol természetes úton újra megszűri a levegőben szálló port és pollent. Ezzel hozzájárulva az irodában dolgozók allergiás tüneteinek enyhítéséhez. A HydroPortot elhagyó friss, páradús levegő hőmérséklete akár 8-12°C-kal is alacsonyabb lehet, mint amit elszív a légtérből.

Néhány előnye az iroda párásításnak HydroPort-tal:
  • Csökkenti az allergiás tüneteket
  • Csökkenti a felsőlégúti megbetegedések lehetőségét
  • Egyszerű és gyors a telepítése
  • Kerekein gurítva egyszerűen áthelyezhető
  • Üzemeltetése nem igényel szaktudást
  • Roppant energia- és költséghatékony működés

A mobil párásító gépek jutányos ára mellett üzemeltetésük töredéke a megszokott légkondicionáló rendszerekhez képest. Működésük feltétele mindössze a villamos energia és a(z akár csap) víz biztosítása. A vízre egy tömlő segítségével csatlakozik, így a gép automatikusan tölti tartályát egy úszós szelepen keresztül, mely elzár, mikor a víztartály eléri a beállított vízmagasságot. Bizonyos létesítményekben nincs mód a víz kiépítésére, ilyen esetekben a berendezések oldalán kialakított ajtón keresztül is tölthetjük tartályát manuális úton.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy energetikai mérnökeink minél hamarabb elvégezhessék helyszíni felmérésüket és tájékoztathassák önt az iroda légkezelésének lehetőségeiről és előnyeiről a cégünk által forgalmazott evaporatív rendszerekkel! Hívjon még ma!