Az üveggyárak gyártócsarnokaiban hatalmas hő szabadul fel az üveg felhevítése következtében. Ez a forró levegő a gyártócsarnok légkörébe kerülve az ott dolgozók munkakörülményeit rontja. Bizonyított, hogy azokon a munkahelyeken, ahol nincs megfelelő módon szabályozva a hőmérséklet, a dolgozóknak csökken a munkakedve illetve a figyelme, emiatt több selejt kerül gyártásra. Természetesen élettani szempontból sem megfelelő egy túl forró üzem levegőjében dolgozni, ugyanis az alkalmazottak figyelmetlenségéből származóan nem csak selejt termék, de rengeteg (akár végzetes) baleset is létrejöhet. Bizonyos termékek gyártására használt gépek túlmelegedése is negatív hatásokhoz, leállásokhoz és megnövekedett karbantartási feladatokhoz vezet.

A cégünk által forgalmazott HydroPort párahűtő berendezés a vizes hűtés elvein alapul. Egy szivattyú segítségével feljuttatja a vizet a gép alján elhelyezkedő tartályból a gép tetejére, ahol egyenletesen szétosztva egy speciális méhsejt alapú papír béléstesten lefolyatja azt. A gép hátsó részén elhelyezett ventilátor elszívja a terület meleg levegőjét és átfújja azt az egyenletesen benedvesített béléstesten, így a párolgás hőelvonásával hűt. Összevetve pl. a hagyományos légkondicionálós rendszerekkel; sokkal energia- és
költséghatékonyabb megoldás, már egész rövidtávon is.

Néhány előnye az evaporatív hűtési rendszernek az üveggyártó üzemekben:
  • Elenyésző beruházási költség
  • Tisztítja és szűri a munkaállomás levegőjét
  • Energiatudatos üzemelés, 0 károsanyag kibocsátás
  • Alacsony víz- és energiafogyasztásának köszönhetően rendkívül költséghatékony (EER 15-40)
  • Nincs tervezési- és engedélyeztetési díj
  • Egyszerű és gyors telepítés

Üveggyár párás hűtése

A párával hűtött munkaterületeken szemmel látható a selejt gyártásának és a balesetek számának csökkenése. A hagyományos légkondicionáló szárítja a levegőt, tehát fennáll a felső légúti megbetegedések lehetősége is, míg a HydroPort mobil berendezések épp ellenkezőleg; növelik a relatív páratartalmat az üzem levegőjében, így a fizetett betegszabadságokat is redukálja. Természetes módon megköti a port és a pollent, mely az allergiás tüneteket szintén csökkenti a munkahelyen.
A HydroPort gépek üzemeltetése semmilyen szaktudást nem igényel. A gép automatikusan tölti víztartályát egy rácsatlakoztatott vizes tömlőn keresztül. Amennyiben nem megoldható a víz kiépítése a hűteni kívánt területre, úgy a berendezések oldalán kialakított ajtón keresztül is tölthető a HydroPort tartálya manuális úton. Az egyszerű telepítést követően a ventiláció iránya és intenzitása is személyre szabható, majd üzemeltetése felügyelet nélkül is tökéletes. Amennyiben több gép telepítésére van szükség a megfelelő hatás elérésének érdekében, a gépek különböző beállításokkal is ellátják feladatukat az adott munkaállomás igényeire szabva.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy energetikai mérnökeink helyszíni felmérését követően átfogó képet kaphassanak az üveggyárak párahűtésével kapcsolatban, illetve az általunk forgalmazott evaporatív megoldásokról. Ne habozzon, keressen minket még ma!