HydroPort® speciális öntisztító párologtató betétek

Kategória:

Leírás

A HydroPort® gépek gyárilag normál cellulóz alapú párologtató betétekkel (ún. béléstestekkel) vannak szerelve. Ezek a béléstestek méhsejt szerekezetű kialakításuk, valamint szerves papír anyaguk miatt nem, vagy csak részben teszik lehetővé az öntisztító mechanizmust. A méhsejt szerkezet belépő élénél, valamint annak belsejében szintúgy lerakódhatnak a vízben oldott és oldatlan anyagok, valamint a párologtató betétek kémiailag szerves mivolta miatt kedvezőbb közeget biztosítanak a biológiai szennyeződéseknek is, mint pl.: algásodás, gombásodás. Ezek a jelenségek béléstestek gyakoribb tisztítását és/vagy cseréjét jelentik, továbbá a béléstestre rárakódott kémiai és/vagy biológiai szennyeződések rontják a betét párolgási hatékonyságát, ezzel párhuzamosan a hűtési
hatékonyságot.

oxyvap-ontisztito-betet

A fenti sólerakódások és biológiai szennyeződések kialakulásának csökkentése és/vagy megakadályozása érdekében a párologtató betét cseréje nem garantálja a megoldást. Emellett éppúgy fontos a megfelelő vízminőség és légminőség biztosítása, valamint a berendezések tartályában lévő víz előre beállított időnként történő ürítése, frissítése.

A fentiek mellett nagyobb biztonságot, és higiénikusabb működést tesz lehetővé az OxyVap® párologtató betét technológiánk. Az OxyVap® egy spec. fonott alumínium lamellás öntisztító párologtató betét, amely az egyik legszigoróbb német-higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint e-mellett a lenti tulajdonságokkal bír. Válassza opcionális kiegészítőként speciális párologtató betét technológiánkat a tartósabb-higiénikusabb, hatékonyabb és biztonságosabb működés érdekében.

oxyvan-ontisztito-betetek

 • Tengerészeti minősítésű alumínium lamellás lemez korrózió gátló bevonattal
 • Hidrofillikus tulajdonsággal rendelkező bevonat-
  (a víz filmes réteget képez a felületen)
 • Higroszkópikus tulajdonságú vízmegtartó bevonat
  (rendkívül jó nedvességtartó képességgel)
 • Tartós antibakteriális bevonat (legionella ellen)
 • VDI 6022 német higiéniai tanúsítvány
 • Teljesen moduláris és önhordó alumínium keret,
  a betétek egymás mellé-, és egymás felé sorolhatók
 • Integrált alumínium vízelosztó és gyűjtő tálcák
 • A függőleges lamellás szerkezetnek köszönhetően öntisztító mechanizmus